Znate ono kada u nedelju popodne ležite na svom kauču, gledate omiljenu seriju, grickate kokice i odjednom shvatite kako je dnevno svetlo baš u tom trenutku idealno za fotografisanje, pa ne odolite a da ne “udarite” nekoliko selfija? Smatrate kako vam je fotka baš dobra a i vi ste baš lepo “ispali”. Ako vam je ovo poznata scena, znajte da niste same.

Nakon nekoliko ovakvih dana shvatite da vaše fotografije baš i nisu nešto posebno i da bi ipak mogle biti bolje. Zapitate se kako modne blogerke ili devojčica iz vašeg komšiluka ima tako dobre fotke i pomislite kako bi bilo dobro da poradite malo na toj veštini zvanoj “perfektan selfi”. Na internetu možete ponaći brojne savete i video klipove koji bi možda mogli da vam pomognu ali zar nije najbolje da savete dobijete iz prve ruke, tj. od nekrunisanih “kraljica” selfija na Instagramu?

View this post on Instagram

moms my biggest fan ❤️

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Dakle, šta jedna devojka treba da uradi kako bi izgledala perfektno na fotografiji i pored sve prirodne lepote koju već poseduje?

Dobro osvetljenje je ključna stvar

Prvi savet koji ćete dobiti jeste da je dobro svetlo najvažnija stavka kada fotografišete selfi ali i kada fotografiše bilo šta drugo. Prirodno osvetljenje nema zamenu te se tako potrudte da uvek pronađete izvor svetlosti. Stanite kod prozora i gledajte da vam svetlo bije u lice tako da ono sija i blista, i da nema senki koje bi vam prekrile lice. Kada pronađete idealan ugao u kojem vam lice izgleda savršeno onda samo škljocajte.

View this post on Instagram

Smooches 💋

A post shared by Kimberly Lapides (@eatsleepwear) on

Saznajte iz kog najbolje izgledate

Sigurno ste primetile da pojedine poznate ličnosti fotografišu isključivo jednu stranu lica ili samo iz jednog ugla. To je zato što one znaju tačno kada i u kom položaju najbolje izgledaju i ne libe se da to iskoriste na najbolji mogući način. I ne samo kada je lice u pitanju već i cela figura. Nekada pomislite kako je neka drugarica prilično smršala kada je vidite na fotografiji a onda shvatite da s eništa nije promenilo. E to je upravo zato što je ugao u kom je stala doprineo da izgleda bolje. A može se desiti i obrnuto, da u nekom položaju izgledate lošije nego što zapravo jeste. Stanite ispred ogledala i dobro osmotrite koji ugao “radi” za vas i vašu lepotu.

View this post on Instagram

throwback 📽📽

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Comments