Hot topics

Šta je to što se ovog leta mora naći na tvojoj #SummerBucket Listi!

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

1/2

Muškarci varaju zato što prosto ne mogu da budu verni i ne smatraju da treba da obuzdaju svoje porive, zato što se naljute što ipak pokušavaju da se obuzdaju, a ne dobijaju dovoljno zahvalnosti i poštovanja zauzvrat, zato što im popuste kočnice – a te okolnosti svesno ili nesvesno organizuju da bi imali izgovor.

View this post on Instagram

…vinyl and love…

A post shared by September – Italy 🇮🇹 (@kattya_lisa) on

Nisam znao šta radim, bio sam suviše pijan” – žene su prečeseto slušale ovu rečenicu i nikada joj nisu poverovale. Jer, logično je pitanje, a zašto si dozvolio sebi da se napiješ u situaciji gde si bio sam sa nekom ženom, pobogu, kao da nisi mogao da pretpostaviš šta će se dogoditi? Izgovor koji nude preljubnici zaista je vredan prezrenja, jer ako je makar i najmanjim delom istinita ona poslovica “što ti trezan misli, to ti pijan kaže” onda je istina i da je on dobro znao šta radi, odnosno, da je uradio baš ono što je hteo, samo je prvo morao da se napije, da bi to uradio takoreći “sebi iza leđa“, da bi imao olakšavajuće okolnosti suženja svesti.

Alkohol zaista tako deluje na mozak – utiče na rasuđivanje, percepciju, koordinaciju, pijan čovek nije u stanju da donosi trezvene odluke i da predvidi posledice. On tada ne zna da će se već sutra pokajati zbog svog postupka, a možda i zbog izbora osobe sa kojom je prevario partnerku, jer mu se ona možda uopšte i nije nešto sviđala (ali alkohol menja percepciju) već je samo bila tu, u pravom (odnosno pogrešnom) trenutku. Ako i jeste olakšavajuća okolnost, i dalje nije prihvatljivo kao opravdanje i jednako je bolno i odvratno i dostojno prezrenja, kao i da je to uradio pri čistoj svesti.

Editors choice