Kad konačno pronađete pravog partnera, vaš život se menja nabolje. U pravoj ljubavi otkrivate najbolje delove sebe, kao i one koje možete poboljšati. Ali, ono što, takođe, učite kroz odnos sa pravim partnerom, jeste i koliko su ostale veze koje imate vredne vašeg vremena i energije.

Bezuslovna ljubav će vam pokazati koji vas vaši prijatelji takođe vole bezuslovno, a koji postavljaju uslove.

Kada vas neko voli bezuslovno, oprašta vam nedostatke. Izlazi vam u susret nudeći empatiju, ljubav, razumevanje, raduje se vašem društvu i srećan je što vas ima u svom životu.

U vezi (prijateljskoj, kao i romantičnoj) koja se zasniva na uslovima, osećaćete pritisak – bićete oprezni, trudeći se da uvek kažete ili uradite pravu stvar, u skladu sa očekivanjima druge osobe. Kada vam to ne uspe, možete doživeti da vas prijatelj (partner) osuđuje i želi da prekine odnos sa vama, jer „ne može da se druži (da bude) sa osobom koja…“ To je tipična rečenica koju izgovaraju oni koji svoja prijateljstva i veze uslovljavaju, odnosno, koji ne poznaju bezuslovnu ljubav i prihvatanje.

A kad imate odnos koji je stvaran, u kome ste bezuslovno prihvaćeni, on baca jaču svetlost na vaše druge osobe, pa je lako prepoznati one koji nisu tako kvalitetni.

Vaš partner će moći da vidi ko su vam pravi prijatelji, a ako se neko iz vašeg okruženja vašem partneru ne dopada, uzmite u obzir njegovo mišljenje i pogledajte taj odnos iz njegove perspektive. Partner kome je stalo do vaše dobrobiti, želi da budete okruženi ljudima kojima je stalo do vas. Prava ljubav donosi tu vrstu zaštite.

Svi vam kažu da žele da budete srećni, ali kada ste zaista srećni, onda ćete videti ko su osobe koje to stvarno misle, a ko je ljubomoran zbog vaše sreće. Pogrešni ljudi u vašem životu ne žele da budete srećniji od njih. Odaće se suptilno ironičnim i podrugljivim komentarima, kojima prikrivaju svoju frustraciju i zavist.

Kada postanete bolji, videćete oko sebe osobe koje nikada nisu zaista želele da stignete dotle. Prijatelje upoznajete u različitim fazama života i povezujete se sa njima sa onog mesta u sebi na kom se nalazite u tom periodu. Ali, vi se razvijate i menjate i kada prođete kroz određene faze, sazrete i postanete bolja verzija sebe, neke osobe prosto „otpadnu“ usput, jer se nisu razvijale i menjale sličnom dinamikom i na sličan način kao vi.

Comments