Kuda idu ostavljene devojke?

Verovatno bestraga, misli jedna od njih.

Juče je sve izgledalo tako savršeno i ništa na ovom svetu nije ličilo na to da će je ostaviti ili možda i jeste, ali nekako postojala je nada da će cela priča imati happy end.

Ko je kriv? Da li sam mogla bolje? Gde sam pogrešila? Pitanja se ređaju, kafe i razgovori sa drugaricama nakon raskida postaju sve učestalije i sve više liče na razmršavanje nekog krimi romana sa poznatim likovima, ali nejasnim okolnostima. Znam, tačno znam. Nema devojke na ovom svetu koja nije prošla kroz fazu – ostavljena sam. Pa redom idu suze i noći provedene u gledanju starih zajedničkih fotografija, pa postavljanje pitanja samoj sebi, pa se tu uključuju i prijatelji. Ali ovde stavljamo tačku. Teško je, znam. Ali ajde da se u ovom blogu ne bavimo razlozima i uzrocima koji su doveli do kraja veze nego da gledamo šta ćemo dalje?!

Naravno da iz ugla nekoga ko je tek upao u ovu ne tako sjajnu fazu života deluje da se dalje ne može bez njega. Da je jedino što te interesuje u ovom trenutku kako ga vratiti. Ili bar ono čuveno “Ali samo da idemo na piće i da lepo raščistimo, ovako mi je sve ostalo nejasno”. Hm, kako bih vam rekla, najčešće je sve vrlo jasno. Čast izuzecima. Ali idemo dalje.

Osnovna stvar iliti osnovna ideja jeste ne biti sam u takvim trenucima. Okružiti se prijateljima. Ali ne onim sa kojima se plače, ok prijatelji služe i za to, ali ‘ajde malo da unesemo pozitivne energije. Izaći na koktele, na primer? Dopada vam se ideja?! Ili planirati neki put ako postoje mogućnosti za to… Ili možda nešto treće?! Znam sada će neko reći, pa tako samo “bežiš” od problema i zataškavaš ga kao da ne postoji. To sve možda stoji, ali u tome i jeste štos. Ne smemo dozvoliti da budemo same sa svojim mislima, moramo učiniti sebi uslugu i družiti se, a vreme će kao i uvek učiniti svoje. Takoreći ako već moram da patim (jer sam volela i nije lako odjednom ostati bez osobe koja ti znači) barem da unesem neki pozitivan momenat u celu priču. I znate šta još, možda će se baš u tom nekom kafiću gde ispijate treći mohito sa drugaricama i polako vam se mute slike vaše veze pred očima pojaviti neki novi zgodni dasa koji se baš našao na pravom mestu u pravom trenutku. Možda, hm?! Znam, tačno znam, vi sada mislite, ali mene ne zanima niko drugi, samo “On”. I opet u bedak. A da vas pitam ja nešto, je l’ znate vi gde je sada “On”, kako bih vam rekla malo je verovatno da sedi kod kuće i lista vaše stare poruke, već je u najboljem slučaju sa drugarima na pivu. Od tih muškaraca stvarno se nešto može naučiti, ja da vam kažem.

2013 04 19 depressao Nije Ceca al se pitamo: Kuda idu ostavljene devojke?

Da se vratimo na frajera koji se pojavljuje sa trećim mohitom u paketu. Malo da vam skrene misli i ponovo podigne samopouzdanje ako ništa drugo. A ne zaboravite on dolazi sa mohitom, a ne na prozoru vašeg stana na petom spratu dok plačete i listate slike.

Znate onu staru “Klin se klinom izbija”, koliko god vam u trenucima “Ostavljena sam i nije mi ni do čega, a kamoli do nove veze” to ništa ne znači. Zastanite. Porazmislite. Mnogo pametniji, iskusniji i nadasve mudriji i od mene i od vas su to smislili.

Tako da

Ostavljene devojke su ostavljene nekoj novoj priči na tacni. Ostavljene devojke su ostavljene samo na čuvanje prijateljima, dok se ne pojavi neko novi, mnogo bolji.

Razumele smo se, nadam se.

Milica Popović

Comments