Drugarica info Kulturna injekcija: Drugarice à la modeIzložba Drugarica à la mode
Muzej istorije Jugoslavije, Botićeva 6
do 3. oktobra

Izložba Drugarica a la mode premijerno je prikazana na Zagrebačkom velesajmu. Njeno gostovanje u Beogradu prva je saradnja Muzeja istorije Jugoslavije i Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.

Iz perspektive kulture, period odevanja i razvoja mode između 1945. i 1960. godine je posebno zanimljiv: susreću se dve ideološke matrice – drugarica (stereotip karakterističan za jugoslоvenski socijalizam) sa sačuvanim sećanjem na stereotip gospođe.

Sliku nove žene, njenog odevanja i mode tog vremena izložba Drugarica a la mode prenosi kroz bogat izbor fotografija, časopisa, arhivskih snimaka i intervjua sa učesnicama tadašnje modne scene.

Autor izložbe je Ante Tonči Vladislavić, a izložba je realizovana uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije i Ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba.

.

horrible bosses ver4 Kulturna injekcija: Drugarice à la modeFilm “Kako se rešiti šefa” (Horrible Bosses)
Žanr: Komedija
Režija: Set Gordon
Uloge: Džejson Bejtman, Čarli Dej, Kolin Farel, Dženifer Eniston, Džejson Sudejikis, Kevin Spejsi

Jedina stvar koja bi užasnu svakodnevnicu trojci prijatelja, Niku, Kurtu i Dejlu učinila podnošljivijom jeste da unište svoje netolerantne šefove. Otkaz nije rešenje, tako da su, uz pomoć malo više popijenog pića i dubioznih saveta, tri prijatelja osmislila plan. Naizgled siguran plan kako da se oslobode svojih poslodavaca, zauvek. Ali, tu je jedan problem: čak i najbolji planovi mogu da krenu naopako.

.

ESTONIA GRANDE 2 Kulturna injekcija: Drugarice à la modeIzložba estonskih fotografija “Godišnja doba”
Galerija O3one, Andrićev venac 12
do 22. avgusta

Na izložbi je predstavljeno 35 fotografija 29 autora izabranih na konkursu 2008. godine, a fotografije su podeljene u četiri grupe u skladu sa godišnjim dobima. Izložene fotografije predstavljaju prirodu Estonije, koja se menja u skladu sa godišnjim dobima. Izložene fotografije snimljene su na posebno organizovanim putovanjima autobusom koje je organizovalo estonsko društvo “Autobusom u prirodu”.

Izložba ”Godišnja doba”  je realizovana uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Estonije.

.

belgrade beer fest Kulturna injekcija: Drugarice à la modeBeer Fest
17.21. avgust
Ušće

Tradicionalna manifestacija Festival piva ili Beer Fest počinje na Ušću u Beogradu. Jedna od omiljenih manifestacija Beograđana svake godine privlači sve više i više posetilaca. I ove godine, uz veliki broj štandova sa različitim brendovima piva, biće organizovan bogat muzički program, koji zaista opravdava slogan “Zabava za sve”, jer ćete, između ostalih, moći da čujete grupu maNga iz Turske, grupe Negativ i Riblja Čorba, Zvonka Bogdana, Sevdah Baby, škotski bend Simple Minds kao glavne goste ovogodišnjeg Beer Fest-a, Orthodox Celts, S.A.R.S., Juru Stublića i grupu Film, Lollobrigidu i Kikija Lesendrića i Pilote. Uživajte u pet dana odličnog provoda, muzike i piva!


Za mere opreza, način upotrebe i moguće kontraindikacije, obratite se terapeutima:
Dejana KneževićUroš Pajović

Comments