kabare Kulturna injekcija: Između ostalog, i vampiri

Upoznajte se sa manje poznatim, urbanim sportovima!

Performans | Kabare SPONTANA @ Gradske rekreacije
26. januar
KC GRAD, Braće Krsmanović 4
Cena ulaznice 200 RSD

Veče gradskih rekreacija je serijal događaja koji ima za cilj da publici na inovativan način približi sportove čija zastupljenost u medijima nije  dovoljna. Naime, radi se o sportovima usko vezanim za alternativnu kulturu i urbani prostor kaoš su: hacky sack, parkour, breakdance, capoeira, kung fu, freeclimbing, žongliranje…

Kabare SPONTANA je sastavljen od žonglerskih, akrobatskih, muzičkih i klovnovskih tačaka. Protiv krize morala i duha borimo se spontanošću i veseljem!

Učestvuju umetnici koji su uglavnom bez stalnog angažmana, socijalnog osiguranja, stalnog prebivališta… Budite deo proslave slobode duha!

Original+Dixieland+Jazz+Band+original jazz band Kulturna injekcija: Između ostalog, i vampiri

Opustite se uz zvuke džeza!

Muzika | Jazz u Iguani
svakog dana 19-22 dueti i trija; svakog dana 22-01 kvarteti i kvinteti
Iguana Superspace, Karađorđeva 2

Uživajte u zvucima džez muzike, ambijentu Iguana Superspace-a i internacionalnoj kuhinji.

uw4 plakat Kulturna injekcija: Između ostalog, i vampiri

Četvrti deo sage o vampirima i likanima je konačno tu!

Film | “Podzemni svet: Buđenje” (Underworld: Awakening)
Režija: Mons Morlind (Måns Mårlind), Bjern Stajn (Björn Stein)
Uloge: Kejt Bekinsejl (Kate Beckinsale), Stiven Rija (Stephen Rea), Majkl Ili (Michael Ealy), Tio Džejms (Theo James)

“Podzemlje: Buđenje” donosi neverovatnu novu dimenziju epskoj borbi između vampira i likana, kao prvi film u serijalu snimljen u 3D. Kejt Bekinsejl, zvezda prva dva filma, vraća se u vodeću ulogu vampirske ratnice Selene koja beži iz zarobljeništva i nađe se u svetu u kojem su ljudi saznali za postojanje klanova vampira i likana i preduzimaju opšti rat kako bi istrebili obe besmrtne vrste.

image001 Kulturna injekcija: Između ostalog, i vampiri

Prvi roman poznatog norveškog pisca konačno je preveden i na srpski jezik

Knjiga | “Prohujalo sa ženom” (Tatt av kvinnen)
Autor: Erlend Lu (Erlend Loe)
Geopoetika, 2011.
cena: 648 RSD

U ovom romanu, objavljenom početkom devedesetih, prepoznajemo mnoge motive iz potonjih dela poznatog norveškog pisca. Imajući u vidu da je to njegov prvi roman, otkrivamo da je pred nama zapravo temelj na kojem su postavljene gotovo sve ideje koje će se kasnije pojedinačno razrađivati, a poneke i ponavljati u svakom Luovom delu. Prepoznatljivi lajtmotiv – neostvareni, pasivni muškarac bez velikih životnih ideja kome se stvari događaju začet je očigledno već u ovom romanu: bezimeni glavni junak u procepu je između uživanja i ljubavi s jedne strane i napora da se otrgne iz čeličnog stiska, nakon što je pričljiva i preduzimljiva Marijane osvojila prvo njegov životni prostor, a time postepeno i vlast nad njegovim životom.

Luovo najveće umeće je da od najbanalnijih svakodnevnih situacija napravi zabavne i provokativne scene, u kojima su likovi ogoljeni i nemilosrdno predstavljeni. Napisan u kratkim poglavljima, kao filmskim sekvencama, sačinjen od kratkih, gotovo naivnih rečenica relativizujući sve velike teme čovečanstva, ovaj roman zavodi surovim humorom. Jasno je da je već svojom prvom knjigom Erlend Lu lansirao potpuno nov, prepoznatljiv stil pisanja.


Za mere opreza, način upotrebe i moguće kontraindikacije, obratite se terapeutima:
Dejana Knežević
Uroš Pajović

Comments