Vaša kulturna injekcija je spremna i ove nedelje! Preporučujemo vam Santanin koncert, treći deo filma “Transformers”, izložbu suvenira ETHNIC CHIC u Kulturnom centru Beograda i knjigu “Vreme brzo stari” Antonija Tabukija.

Santana u Beogradu

Slavni gitarista Karlos Santana (Carlos Santana) će 6. jula nastupiti u Beogradskoj areni. Pre njegovog nastupa publiku će zagrejati rege legenda sa Jamajke, Džimi Klif (Jimmy Cliff).

U septembru prošle godine izašao je Santanin poslednji album, “Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics of All Time”, koji će promovisati na ovoj turneji. Ovaj bend popularnost je stekao još 1969. godine, kada je prvi put nastupio na Woodstock festivalu. Spajanjem roka, džeza i salse, njegovi članovi napravili su specifičan zvuk po kome su prepoznatljivi već četiri decenije.

cats Kulturna Injekcija: Santana & ETHNIC CHIC

Ulaznice se mogu naći u Beogradskoj areni, Kulturnom centru Beograda, Eventimu, Domu omladine, SKC knjižari Delfi, kao i u šoping centru Ušče, i na ovom sajtu po ceni od 3,500 RSD, 3,900 RSD, 4,500 RSD i 4,900 RSD.

“Transformersi 3”

transformers 300x191 Kulturna Injekcija: Santana & ETHNIC CHIC“Transformers: Dark of the Moon” je treći deo filma o transformersima.

Žanr je, naravno, akcioni SF.

Režija je poverena Majklu Beju (Michael Bay), a glavne uloge pripale su Šaji LaBefu (Shia LaBeouf), Džonu Turturu (John Turturro), Džošu Duhamelu (Josh Duhamel), Tajrizu Gibsonu (Tyrese Gibson), Rouzi Hantinton-Vajtli (Rosie Huntington-Whiteley), Patriku Dempsiju (Patrick Dempsey), Kevinu Danu (Kevin Dunn) i Džonu Malkoviču (John Malkovich).

Film traje 157 minuta, a možete ga pogledati u Tuckwood bioskopu.

ETHNIC CHIC, kolekcija suvenira u Beoizlogu

standard 634080416310578072 Kulturna Injekcija: Santana & ETHNIC CHIC“Moja namera je da tradicionalne motive koristim na nov, moderan način i da nacionalno umetničko nasleđe prilagodim savremenoj, postmodernoj estetici.” – Ivana Kalina Mitrović

Ivana Kalina Mitrović je dizajnerka i slikarka koja svoju kolekciju suvenira izlaže ove godine u Kulturnom centru Beograda od 7. aprila do 31. jula. Ova umetnica je 2003. godine u Beogradu magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti i od tada živi i radi u Beogradu kao samostalni umetnik.

Njeno stvaralaštvo inspirisano je radom sa ćilima i veza, a koristi tehniku sito štampe na keramici, tekstilu i drugim materijalima. Na ovoj izložbi dominantna je Kalemegdanska tvrđava koja se nalazi svuda – na satovima, majicama, šoljama, podmetačima…

Ovu izložbu suvenira možete pogledati u Kulturnom centru Beograda u Knez Mihailovoj ulici broj 6 do 31. jula.

“Vreme brzo stari”

vreme brzo stari 150x150 Kulturna Injekcija: Santana & ETHNIC CHIC“Vreme brzo stari” je nova knjiga Antonija Tabukija (Antonio Tabucchi). Sastoji se iz devet priča koje karakteriše skoro magično viđenje celokupnog ljudskog postojanja.

Antonio Tabuki je pisac italijanskog porekla koji radi na Univerzitetu u Sijeni, na kome predaje portugalski. Njegove knjige i eseji prevedeni su na više od 15 jezika.

Sve priče ove knjige smeštene su na teritoriju Evrope, a njihovi glavni likovi su u poodmaklim godinama, u onim godinama kada se svi nekako trude da poprave svoje živote, bar ono u njima što još može da se popravi, i da istaknu ono što je dobro i uzdignu ga iznad svega lošeg. Svi oni se na neki način suočavaju sa vremenom: bore se protiv njega, razmišljaju o onome što je bilo ili iščekuju ono što će tek doći.

Ove priče se na fantastičan uvlače pod kožu i, iako stvaraju iluziju kako su samo deo mašte, na kraju nam se otkrivaju kao neodvojivi delovi stvarnosti u kojoj i sami živimo.


Za mere opreza, način upotrebe i moguće kontraindikacije, obratite se terapeutima:

Dejani Knežević & Urošu Pajoviću

Comments