Naprosto, nikada nisi dovoljno dobar.

Nikada.

Stremljenje da ispunite tuđa očekivanja često završi u suzama, vašim uglavnom. Obije vam se o glavu kada najmanje to očekujete, bilo da ste bata ili seka. Narod je lud i dokon. Uvek će se pojaviti neko ko ti zamera to što ti biber pliva u kiseloj čorbi, to što babi nisi napravila rođendansku tortu od dva’es’ jaja kao svaka lokalna udavača, da bi dokazala valjanost i spremnost na brak (to nam je vreme ostavilo u amanet, kao i dokazivanje nevinosti širenjem čaršava pred čaršijom posle noći bluda), nego si otišla i kupila kilo i po sladoleda, jer si baš tog dana radila 15 sati, zatim, to što nisi diplomirala u roku ili nisi uopšte diplomirala, to što nemaš posao, imaš posao, nemaš dečka, imaš dečka, to što si debela, to što si mršava, to što ne štancuješ decu, a imaš skoro 30 godina.

Šta čekaš? Suviše si slobodna? Ne, suviše si stidljiva i zatvorena, družiš se sa previše muškaraca, družiš se sa mnogo žena (Možda si lezbača? To bi objasnilo problem dečka). Onda slede uopštene priče o štirkanju (koje ti ne pada na pamet ni u stanju najvećeg delirijuma), to što si u vezi sa zauzetim, to što si u vezi sa oduzetim, to što ti je loš seksualni život, to što on ima švalerku, ili pak, to što on ima švalera? I mnogo uobičajenih prebacivanja koja najblaže rečeno frustriraju, tako da jedino što možeš da uradiš jeste da iza ponoći izletiš u kućnom ogrtaču i viklerima na glavi po 300 grama čokolade i doziraš sebi Dona Drejpera (Don Draper) sve dok te ne opiju njegov mačizam i serotonin posle prvih čokoladnih 100 grama.

kurvanje za lajk Kurvanje za “lajk”

Postoje žene koje su iznad ove malograđanštine i iskreno im se divim. Možda im pomalo i zavidim, jer nose samopouzdanje kao misica lentu, dok ostrašćene baba Vange i baba-devojke arlauču negde iz bunara kako to neće izaći na dobro. To što ste kurčevite nalazi se u neposrednoj vezi sa Nečastivim, koji će svakako ovih dana doleteti na turbo metli i odvesti vas negde u neku vukojebinu da okajavate grehe koje žena stiče rođenjem u 21. veku i gde će biti smrdljivije nego u garsonjeri kada se kuva sladak kupus. Možda se nikada neće udati, možda nikada neće naučiti da uvijaju sarme ili da se povinuju “pravim porodičnim vrednostima”, možda će ih prilagoditi sebi, ko zna. Jedno je izvesno – vodiće se samo ličnim doživljajima stvarnosti.

Comments