65759 176248965732790 160325713991782 530460 5835382 n Lada DragovićLada Dragović je mlada i talentirana srpska dizajnerica. Diplomirala je modni dizajn u Beogradu. Učestvovala na par izložbi u organizaciji modnog studija Click. Svoju diplomsku reviju predstavila je na ovogodišnjem Beogradskom Fashion Week-u. Voli humanitarni rad i pomaže dijeci. Sama je sebi uzor i ništa ju ne sprečava da ide dalje, tako da u proljeće već očekujemo njenu novu kolekciju. Wannabe Magazine je popričao sa Ladom.

1. Kada se rodila ljubav između tebe i mode?

Ljubav između mene i mode rodila se još u detinjstvu. Sve je počelo kad sam krenula da prepravljam svoje stvari još dok sam bila dete. Znala sam da time hoću da se bavim i da je to nešto što volim i ispunjava, tako da sam samo išla ka ostvarivanju svog sna, drago mi je da sam istrajala u tome.

2. Otkud ideja da na reviji tvoje kolekcije manekenke nose krletke za ptice?

Koncept cele moje kolekcije je baziran na prirodi, oblicima iz nje, pticama i njihovoj slobodi. U skladu sa time povezala sam kaveze koji predstavljaju njihov svet, njihovu slobodu i ne žele da ga napuste.

3. Gdje možemo naći tvoje kreacije?

Supermarket concept store i Choomich design district.

 

4. Primjetio sam da su tvoje kreacije nježne i smirene. Odakle inspiracija?

Hm, mene bukvalno sve može da inspiriše, gde god da odem, nadjem nešto što me zaintrigira i što probudi u meni profesionalnu deformaciju. Obožavam istoriju, i uglavnom tražim inspiraciju u istorijskim epohama. Omiljene su mi dvadesete i tridesete.

 

5. Da li imaš svoj atelje ili sve radiš kod kuće?

Nemam atelje, ali je u planu ove godine, idem ka tome. Trenutno radim kod kuće, improvizirala sam atelje i jako sam srećna.

 

6. Je l u planu nešto novo za proljeće/ljeto?

Naravno da jeste, uveliko spremam. Baš sam uzbuđena.

 

7. Možemo li očekivati nešto za muškarce s tvojim potpisom?

Da, ima par muških stvari u Supermarketu, mada planiram ozbiljnije da se posvetim muškoj kolekciji na proleće.

 

8. Sudjelovala si nedavno na nekoj humanitarnoj akciji. Možeš nam reći o čemu se radi?

Taj projekat je pokrenut za decu obolelu od lepre. Simbol te bolesti svuda u svetu je leptir, tako da sam zajedno sa svojim kolegama na tu temu pravila leptire. To mi je jedno od lepših iskustva u životu.

 

9. Kako su prijatelji i roditelji reagirali kad su vidjeli tvoju kolekciju?

Bili su oduševljeni. Jako mi je značila njihova podrška. Da nije bilo njih, ne bi postigla sve ovo sad.

 

10. Misliš li da su kreatori na području Srbije neshvaćeni i ne dovoljno vrednovani?

Uh, mislim da ima dosta predrasuda što se tiče kreatora kod nas. Kad bi ljudi malo više obratili pažnju, shvatili bi da Srbija ima dosta kvalitetnih i talentovanih ljudi, i da bi trebalo da ih podrže u tome što rade i da se potrude da ih zadrže u Srbiji, a ne da oni jedva čekaju da odu iz zemlje.

 

11. Što privatno ti voliš nositi?

U poslednje vreme šijem sama sebi sve. Omiljeni brend mi je Diesel, obožavam njihove stvari i pored toga nosim nezaobilazni H&M.

 

12. Što je za tebe IN, a što OUT ove sezone?

IN – Krzno kao detalj, nakit, slim farmerice, zumbane cipele, kratke čizme. Nešto iz tatinog i bakinog ormana obavezno, uvijek može nešto zanimljivo da se nadje. Spojive i nespojive stvari uvek mogu dobro da se uklope.

OUT- Odeća manja za jedan broj, široke stvari, u tome svi izgledaju punije i naravno jeftini materijali koji sijaju da zabole oči.

 

13. Imaš li svog idola u životu?

Nemam, uvek sam se trudila da budem sama svoj idol. Kao mala sam imala uzora, ali se to promenilo. Shvatila sam da ću biti ponosna na sebe ako jednog dana budem sama sebi svoj uzor.

 

14. Jel bi pristala raditi s nekom osobom iz javnog života?

Trenutno radim sa jednom našom poznatom ličnosti, tako da je odgovor da.

 

15. I za kraj što bi poručila čitaocima Wannabe Magazina?

Uh, puno kreativnih i autentičnih stvari.


Dino Kalember je ponosni vlasnik modne kolumne i bloga DinoBoy, budući stilista ili urednik modnog časopisa. Moda nije sve što se nosi, to je njegov život.

Comments