U toku je ono doba godine kada znaš da je leto taaako blizu, a da si ti taaako zakasnila sa ispunjavanjem jedne jednine novogodišnje odluke koju si sebi zacrtala – da počneš da vežbaš i makar jednog leta ne prolaziš kroz torturu “ne mogu ništa da obučem” ili “sramota me je da se skinem u kupaći kostim”. Sada, gledaš u kalendar i crveniš, što zato što ti je glupo od same sebe, što od besa što ćeš se ponovo skrivati maramama, peškirima i čime god što ti padne šaka kada letos budeš pokušavala da opušteno leškariš na plaži i sunčaš se ne razmišljajući o svojoj figuri. No, znaš kako kažu… Nikad nije kasno. Možda bi i mogla da hvataš “poslednji voz” i ovih nekoliko nedelja pred letovanje počneš intenzivno da treniraš?

Pa, u suštini, mogla bi kada te ne bi mrzelo. Mogla bi kada na trening ne bi gledala kao na mučenje koje te razdvaja od onoga što najviše voliš – da ležiš, gledaš serije i nešto grickaš. Ah ta borba između dobra i zla, top forme i omiljene hrane… Ipak, zaista nema potrebe za ovim. Ma daj, trening i nije taaako loš! Evo, ako nam ne veruješ, pogledaj na koje načine možeš da ga učiniš zabavnijim i, samim tim, lakšim. 

trening Laki načini da svaki trening učiniš mnogo zabavnijim

Vežbaj napolju

Zaboravi na teretane i zagušljive fitnes sale! Vežbaj napolju! Kada je lepo vreme, kada sija Sunce, a ptičice cvrkuću. Zar ne zvuči idilično, skoro pa kao tvoji sastavi iz srpskog u osnovnoj školi? Ali zaista – svež vazduh će ti prijati, okrepićeš i telo i duh, a znaš i da su sunčevi zraci dobri za proizvodnju vitamina D koji je jako koristan za tebe, tvoje fizičko i psihičko zdravlje. Prosto, bolje ćeš se osećati kada si napolju, a tome dodaj i efekat koji trening ima – bićeš srećnija zbog lučenja hormona endorfina!

Comments