”Kada mislite da je sve vredno u životu prošlo pored vas, može vam se dogoditi da upravo tada otkrijete razlog da se radujete životu” – kompanija “Universal Pictures” ovako je najavila film “Leri Kraun” (“Larry Crowne”).

Glavni junak Leri, koga glumi Tom Henks (Tom Hanks), dobija otkaz na poslu. Glavna junakinja, gospođa Tejno – Džulija Roberts (Julia Roberts), isfrustrirana svojim profesorskim poslom, ima problem sa pićem i još veći problem sa lenjim mužem, opsednutim mekom pornografijom. Teška socijalna drama o posledicama svetske ekonomske krize na savremenog čoveka i društvo u celini? Ne, pre će biti opuštajuća komedija.

1.Njih dvoje su dovoljna preporuka da pogledate ovaj film. Larry Crowne

Njih dvoje su dovoljna preporuka da pogledate ovaj film

Tom Henks, kao reditelj i koscenarista, donosi nam priču o Leriju Kraunu, marginalcu koji odlučuje da se izbori za svoju sreću i bolje mesto u svetu oko sebe. Rađen bez velikih umetničkih pretenzija, sa idejom da vas prvenstveno oraspoloži, ovaj film u potpunosti opravdava svoju svrhu, izmamljujući vam široki osmeh na lice. Ovo nije film koji ćete staviti na listu pedeset najboljih koje ste ikada pogledali, niti će vas nagnati da razmišljate o misterijama univerzuma. Ali ”Leri Kraun” zrači nekom posebnom toplinom kojom će vas zainteresovati i na kraju osvojiti. Univerzalna priča o “dobrom momku” i njegovoj borbi protkana nenametljivim, odmerenim humorom biće vam, između ostalog, zanimljiva zbog uvek sjajnih Henksa i Robertsove, ali i ekipe sporednih glumaca, poput beskrajno simpatične Gugu Mbata-Rou (Gugu Mbatha-Raw) u ulozi Talije, urnebesnog Džordža Takeija (George Takei) koji glumi profesora ekonomije i Vilmera Valderame (Wilmer Valderrama) u ulozi Talijinog dečka. Na Vilmerovu nesreću, neće vam biti zanimljiv zbog svoje glume koliko zbog činjenice da ga poznajete kao Feza iz serije ”Vesele sedamdesete” (“That ’70s”).

2.Uvek drugari. Leri i Talija picnik Larry Crowne

Uvek drugari - Leri i Talija

Hepiend se, naravno, podrazumeva i zato ako želite pitku, nepretencioznu komediju koja će vas pre svega dobro zabaviti, pritisnite dugme play i uživajte u filmu.


Željko Marjanović U konstantnoj potrazi za Nedođijom, večiti dečak, sanjar, optimista. Nepokolebljivo uveren da će osmeh spasiti svet.


Comments