Lauren privatno1 Lauren Conrad – sjajna zvezda američkog rijalitija

Svaka druga osoba koja ugleda ovaj tekst, pretpostavljam da će se pitati tko je uopće ona. Međutim, da isti izađe u SAD, svaki drugi Amerikanac bi se nasmijao i klimnuo glavom, iako možda u glavi misli: šupljoglava princeza, stoga, nema sumnje da kad pričamo o ikonama novog vijeka, Lauren Conrad zasigurno zaslužuje svoje mjesto među njima, štoviše, čak i u samom vrhu.

Lauren i Chanel Lauren Conrad – sjajna zvezda američkog rijalitija

Ona je zvijezda rijaliti šoua, modna ikona, vlasnica svoje modne linije, jedno od najfotografiranijih lica s naslovnica unazad nekoliko godina, pisac, a što je najvažnije od svega – ona je ono što bi Ameri rekli –  tzv. role mode djevojkama širom svijeta.

Ova dvadesetpetogodišnjakinja hrabro je stala pred kamere već sa 17 godina i odlučila da gledateljima širom svijeta otvoriti vrata svog života. Bio je to njen svojevrsni dobrovoljni oproštaj sa privatnošću. Prvi rijaliti serijal koji je snimila zvao se ”Laguna Beach”, i prati život tinejdžera iz bogatog kalifornijskog okruga Orange County, samo je mali uvod onoga čime je osvojila publiku – glavnom ”ulogom” u drugom MTV-jevom serijalu ”The Hills”.

Lauren sunglasses Lauren Conrad – sjajna zvezda američkog rijalitija

”The Hills” prati Lauren u Los Angelesu, gdje je upisala studije dizajna te je počela honorirati za ”Teen Vogue”, kao i život njenih prijateljica Heidi, Audrine i Whitney, koja s Lauren dijeli radno mjesto. U prosjeku je epizodu šoua, za koji je i sama Lauren kasnije priznala da ipak ima i režiranih dijelova, pratilo oko četiri milijuna gledatelja. Pune tri godine pratili smo pred kamerama Laurenine suze, smijeh, svađe, ljubavi i prijateljstva. Ono što je zasigurno obilježilo sam šou je neobično prijateljstvo između Lauren i Heidi Montag. Iz početka cimerice, a kasnije jedan od mogućih razloga zašto je u petoj sezoni Lauren rekla kamerama da se ugase i napustila show.

Lauren Whitney Audrina Lauren Conrad – sjajna zvezda američkog rijalitija

Kraj šoua ”Hills” donio je sve samo ne i kraj Laureninom planetarnom uspjehu. Lansirala je vlastitu modnu liniju ”Lauren Conrad Collection”, potpisala ugovor s Avonom, te se bacila u spisateljske vode pretočivši na papir sva svoja iskustva i izdavši čak tri knjige: ”L.A. Candy”, ”Sweet Little Lies” i ”Sugar and Spice”, sve inspirirane njenim privatnim životom. Nije zaboravila da je postala i svojevrsni modni uzor te je 2010. godine objavila knjigu ”Style”, koja predstavlja njen osobni stilski vodič. Danas, Lauren je u sretnoj vezi, fokusirana je na modnu karijeru i u pokušaju je povratka na male ekrane. Najprije nas je sve iznenadila zamijenivši svoje platinastoplave uvojke smeđim tonovima, a zatim najavom velikog comebacka na MTV. Show u kojem je trebala nastupiti fokusirao se više na modnu karijeru nego na njen osobni život i možda je zato jedan od razloga što ga je MTV, odgledavši pilot, odbio.

Lauren knjige Lauren Conrad – sjajna zvezda američkog rijalitija

Uz sve nabrojano, Lauren ističe da je ostala posve normalna cura iz djetinjstva, bistre i čiste glave.  Prosudite sami je li joj to uspjelo.

1. Izvajana – savršeno jednostavna

Lauren everyday21 Lauren Conrad – sjajna zvezda američkog rijalitija

Ona je djevojka koja za svoje tijelo kaže da nije savršeno, ali je prirodno; koja je unatoč gomili naslovnica najpoznatijih svjetskih časopisa nesigurna zbog svojih nogu; žali što je ikad nosila sandale s platformom, a seksi se osjeća kad navuče čipkasto rublje ili cipele s visokom potpeticom. Kakva je karakterno, tako se i nosi. Dugu plavu kosu nosila je skroz raspuštenu, ponekad skupljenu u visoki rep i vratila je u modu pletenicu po strani glave. Dok je trčala na relacijama ured–stan, nekoliko je neizostavnih detalja koji su upotpunili njen stil: na noktima lak za nokte upečatljive boje, na očima samo crni tuš i maskara, na nogama najjednostavnije sandale ili balerinke, i njen osobni must have – Chanel 2.55 i velike sunčane naočale. Ono što njen stil čini gotovo savršenim je njeno umijeće da kombinaciju koja započinje običnim bijelim topom uz nekoliko malih stilskih dorada, bilo u vidu šarenih marama  ili decentnog nakita, učini više nego upečatljivom. Obožava haljinice svih boja i krojeva, a najvažniji detalj koji ne možete ne zamijetiti na svakoj njenoj fotografiji je široki kalifornijski osmijeh.

2. Iznutra – jednostavno savršena

Lauren sunglasses2 Lauren Conrad – sjajna zvezda američkog rijalitija

Da ima veliko srce, vidjelo se kada se pomirila  pred kamerama sa svojom prvom cimericom Heidi, koja ju je nebrojeno puta izigrala na račun svog dečka. Da uopće nije ljubomorna osoba, pokazala je iskreno se radujući uspjehu svoje kolegice Whitney Port. Da se ne libi pokazati svoje osjećaje, dokazala je nebrojeno puta zaplakavši pred kamerama slomljenog srca. Kad ju proglase razmaženom osobom koja ništa ne radi u životu, izbacuje ju iz takta. Ne može živjeti bez prijatelja, a prijateljstva prekida kada izgubi povjerenje u drugu osobu. Iskreno priznaje da je zaljubljive prirode, a da joj je u pronalasku normalnog dečka popularnost samo loša strana. Unatoč katastrofalnim spojevima, večerama i vezama, ni zbog čega ne žali jer sve uspije pretvoriti u zanimljivu i šaljivu priču. Priznaje da je bila i prevarena, možda zbog vlastitog nedostatka ljubomore i posesivnosti. Sa svim bivšim dečkima je ostala u prijateljskim odnosima i od njih i dan danas traži ljubavne savjete.

Lauren na potpisivanju knjige. Lauren Conrad – sjajna zvezda američkog rijalitija

Ova, kako sama priznaje, prava tatina curica, naučila je pred kamerama mnogo o sebi, upropastila neke veze, a druge učvrstila i iz svega toga izašla kao snažnija i mudrija osoba.

Da je to uistinu tako, nije loše za upamtiti nekoliko savjeta, pa čak i od obične rijaliti ”zvijezde”:

”Prije princa morate poljubiti puno žaba.”

”Ne može se ”možda” voljeti neko. Jednostavno znaš kad nekog voliš.”

”Dečki su kao torbice: Imate onu jednu koja vam se uvijek sviđa i uvijek ju možete nositi, jednu koja je ekstravagantna i dolazi u obzir samo u određenim prilikama, onda onu praktičnu, za svaki dan, pa onu skupocjenu koja vas je skupo koštala…”

”Ako su ljudi ljubomorni na vas, budite sigurni da ste napravili pravu stvar.”

Lauren prepoznatljivi smijeh Lauren Conrad – sjajna zvezda američkog rijalitija

Kako sama kaže: ”Nekada nije kraj priče, nekada ostane jednostavno nastavit će se.” Pa neka se onda njena priča i nastavi!


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments