Danas se otvara Lavlja kapija. Zvuči kao da je u pitanju neko magično mesto kroz koje treba da prođe protagonista nekakvog sci-fi filma. Nije daleko od toga. Naravno, u pitanju je astrološki događaj – a evo šta to znači i kako će uticati na nas.

Lavlja kapija se otvara jednom godišnje i to se dešava svakog 8. 8. Ovaj događaj je relativno nov fenomen i nastao je u poslednjih nekoliko godina. U pitanju je kombinacija drevne astrologije, kosmologije i numerologije. Uz ujedinjnje tri pomenuta učenja došli smo do novog datuma koji će, iz godine u godinu, postati sve bitniji ljudima. Ove tri kombinacije učenja kanališu veoma specifično nebesko poravnanje koje kulmira svake godine upravo 8. avgusta.

Pročitajte i ovo: Koja je vaša duhovna životinja, prema vašem horoskopskom znaku

Šta je Lavlja kapija?

Portal Lavlja kapija nastaje kada se Fiksna zvezda Sirijus, Zemlja i sazvežđe Orion poravnaju na nebu. Razlog zbog kojeg se zove Lavlja kapija je zato što se dešava u sezoni Lava. U ovom dobu godine magična vitalnost Sunca je na svom vrhuncu. Solarna energija je, naravno, od velikog značaja kad je u pitanju manifestovanje, što je najbolje raditi upravo na ovaj dan.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Araqs (@parisianamour)

Lavlja kapija se, zapravo, otvorila 28. jula kada je magnetski Mesec bio mlad u znaku Lava. Portal se zatvara 9. avgusta, samo dan nakon što će njegova energija biti najjača. Ono što je zanimljivo je da je 8. 8. jako povezan sa numerologijom, jer broj 8 označava beskonačnost.

Iako smo rekli da je Lavlja kapija nešto novo u svetu astrologije i numerologije i nešto smo tek počeli da obeležavamo – koncept portala je zasnovan još u Starom Egiptu. Egipćani su proučavali kosmos bez modernog luksuza, koji mi sada imamo. Umesto toga oni su kanalisali energiju planeta tako što su vodili evidenciju o tome kada se zvezde i planete pojavljuju na nebu.

Drevni Egipćani su, na taj način, izuzetno dobro ispratili i upoznali Fiksnu zvezdu Sirijus. Kako je ona bila, kao što joj ime nalaže, fiksna, organizovali su razne ceremonije koje su bile zasnovane na njenom postojanju. Fiksna zvezda Sirijus se najbolje videla upravo 8. avgusta, zbog čega su Egipćani ovaj dan provodili u slavlju i manifestovanju.

Pročitajte i ovo: Ljubavni horoskop za avgust 2022.

Šta broj 8 označava u numerologiji?

U duhovnim praksama 8 je posebna cifra. Kako je avgust 8. mesec u godini, Portal Lavlje kapije je simboličan i za numerologiju. Setimo se karte Mađioničara u Tarotu. Na karti možemo da vidimo ovaj broj koji je postavljen bočno na vrhu same mađioničareve glave. Anđeoskim brojem se smatra svako ponavljanje datuma, što se dešava i 8. 8. kada se otvara Lavlja kapija.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Araqs (@parisianamour)

Manifestacije tokom 8. avgusta

Savršeno vreme za manifestovanje svojih želja i požuda je upravo ovaj datum. Baš kada smo pomislili da je period punog Meseca jedina prilika za nas da manifestujemo svoje želje – saznajemo i za otvaranje Lavlje kapije. Kada se Lavlja kapija, odnosno portal, otvori u potpunosti – dolazi do visoke frekvencije energije. Ova energija, koja se i te kako oseća, nas poziva da poželimo naše skrivene želje i poverujemo čak i u snove za koje mislimo da se nikada neće ostvariti.

Pročitajte i ovo: Bik muškarac – karakteristike i kako ga osvojiti

Kako biste se dobro pripremili za ovaj dan- predstavljamo vam jedan način na koji možete da manifestujete svoje želje. Napišite šta je to što želite da promenite kod sebe, kao i zašto biste želeli da napredujete i odrastete. Ono što je najvažnije jeste da napišete zašto volite sebe. Zatim razmislite kako možete da iskoristite svoju neverovatnu jedinstvenost kako biste uneli ovu novu paradigmu ljubavi u svoj život. Nakon toga, pozovite svog unutrašnjeg lava da izađe i preuzme inicijativu.

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Milica Antić

Comments