Bezuslovna ljubav nije nerealna

Niko nije savršen i to je istina, ali ti i ne tražiš nekog savršenog, nego kompatibilnog. Nekog ko će razumeti tvoje ludilo i tvoje slabosti, jer ih lično poznaje kod sebe – a bolni delovi vaših ličnosti prepoznaće se i spojiti dublje i bliskije nego oni snažni i zdravi. Moguće je nekoga potpuno prihvatiti takvog kakav je i voleti ga bez očekivanja i uslovljavanja, prosto zato što ga voliš. Ne mora da postoji dobar razlog za ljubav, ona je sama po sebi dovoljna. I nikada ti neće biti krivo što si volela nekog pogrešnog, zato što ljubav nikad nije pogrešna.

veza 3 3 Lekcije koje naučiš zabavljajući se sa pogrešnim momkom

Vatromet strasti je divan, ali nije neophodan

Zapravo, velika strast, intenzivna osećanja i izgaranje u samom startu ukazuju na vezu koja neće opstati, već će sagoreti u svom intenzitetu. To ne znači da je momak pogrešan, ali možda je pogrešan trenutak za vas, ili je u pitanju neki sudbinski (karmički) susret, u kome imaš nešto da naučiš o sebi, da zatvoriš neke krugove i platiš neke dugove. U nekoj drugoj vezi koja ne izaziva tako vatrena osećanja i takvu burnu strast u samom početku, bićeš iznenađenja time kako se osećanja bude, strast raste i kako se polako i istrajno povezujete na svim nivoima.

Naučiš da brzo prepoznaš znake emotivne nezrelosti

Lepo je zezati se i smejati, deliti sličan smisao za humor, poeziju, muziku, uživati u dobrom seksu. Ali teške teme su ono na čemu se polaže ispit iz zrelosti i spremnosti da se daje u vezi. Ne samo lična poveravanja, problemi i strahovi, ne samo razgovori o budućnosti, već i o smislu života, o bogu, o filozofiji i religiji, o ljubavi i davanju. Večne teme na koje postoje mnogi istiniti odgovori, spojiće vas u zajedničkoj istini – ili neće. Onaj kome je dosadno da vodi dubokoumne razgovore, nema šta da pruži u ozbiljnoj vezi.

Comments