Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Prva dama uvek mora da izgleda prefinjeno, sofisticirano i negovano. Na primerima ovih Prvih dama možemo poboljšati svoj izgled, usvojiti nove rutine negovanja i uvek izgledati savršeno.

Pokažite se u najboljem izdanju

Mišel Obama (Michelle Obama) je veoma zadovoljna svojim rukama i ponosno ih ističe. A zašto i ne bi? Ova Prva dama svakog jutra ide u teretanu, prvenstveno da bi poboljšala svoju kondiciju i zdravlje. Kao što sama kaže: “Biti zdrava žena ne znači stati na vagu ili meriti svoj struk. Ne možemo sebi da priuštimo da razmišljamo na taj način. Umesto toga, moramo da se fokusiramo na ono što je najvažnije – kako se osećamo u sopstvenoj koži.”

SLIKA 25 Lekcije kojima su nas naučile Prve dame

Njene ruke u ovoj haljini izgledaju savršeno

Budite otvorenе za promene

Mejmi Ajzenhauer (Mamie Eisenhower) ostala je upamćena po kratkim šiškama, roze odelima i šeširima. Šiške je prvi put skratila dvadesetih godina prošlog veka i nije ih menjala decenijama. Mnogi su kritikovali njenu frizuru, ali ona nije želela da je menja iz sentimentalnih razloga. Mejmi Ajzenhauer je bila izvanredna žena, ali nije bila otvorena za promene. Budimo iskreni: imati istu frizuru decenijama je dosadno.

SLIKA 34 Lekcije kojima su nas naučile Prve dame

S vremena na vreme promenite frizuru

Boja kao zaštitni znak

Mejmi Ajzehauer su, pored frizure, kritikovali i zbog nošenja rozе odela. Roze boja je Mejmi odlično pristajala i ona se osećala dobro u njoj. Ova nežnoroze haljina sa dve hiljade veštačkih dijamanata napravljena je specijalno za nju.

SLIKA 43 Lekcije kojima su nas naučile Prve dame

Haljina kojom je Mejmi oborila sve s nogu

Nega kože

Kao Prva dama, Žaklina Kenedi (Jacqueline Kennedy) je ubrzo postala oličenje lepote i stila. Godine 1960. Žaklina je otkrila tajnu svog dobrog izgleda i prelepog tena. Svakog dana koristila je sapun od blata koji je napravio njen dermatolog Erne Laslo iz Mađarske. Ovaj sapun činio je njen ten blistavim.

SLIKA 53 Lekcije kojima su nas naučile Prve dame

Nega kože za blistav ten

Nađite dobrog frizera i ne napuštajte ga!

Nensi Regan (Nancy Reagan) je imala nekoliko frizera: jednog u Los Anđelesu, jednog u Vašingtonu i jednog u Njujorku. Ono što je očigledno jeste da joj je omiljeni bio Julijus Bengston (Julius Bengston) iz Los Anđelesa. On joj je pravio frizuru za sve važnije događaje, poput inauguracije njenog supruga Ronalda Regana (Ronald Reagan).

SLIKA 62 Lekcije kojima su nas naučile Prve dame

Uz dobrog frizera uvek ćete izgledati predivno

Budite trendseterke

Kada se mlada Fransis Folsom Klivlend (Francis Folsom Cleveland) udala sa predsednika Grovera Klivlenda (Grover Cleveland) 1886. godine, njena slika je ubrzo bila ukradena i korišćena u raznim reklamama. Njena jedinstvena frizura je bila kopirana širom zemlje. Šokirala je javnost kada se pojavila u haljini bez rukava, koja kako je i sama rekla “odlično ističe njena ramena”.

SLIKA 72 Lekcije kojima su nas naučile Prve dame

Postavljajte trendove, ne pratite ih

Izvori fotografija: edbiado.blogspot.com, nps.gov, allure.com, dobizha.livejournal.com


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Editors choice