Tajlandska masaža se vekovima primenjivala u narodnoj medicini jer su je smatrali načinom lečenja, a najbolje tehnike i pozitivni učinci se se prenosili isključivo usmenim putem, s generacije na generaciju. Predstavlja kombinaciju ajurvede, joge, kineske akupresure, kiropraktike i šiacu masaže. Jos od 2007.godine, kada je hram tradicionalne tajlandske masaže Jai Thai otvoren u Beogradu, i mi možemo osetiti čari tajlandske masaže u autentičnom istočnjačkom ambijentu.

traditional thai massage WM Lekoviti dodir Tajlanda

Princip funkcionisanja tajlandske masaže se bazira na temelju 10 energetskih kanala kojima teče životna energija, a ti kanali su smešteni upravo ispod površine kože i protežu se kroz celo telo. Postoje dve vrste tradicionalne tajlandske masaže, narodna i kraljevska. Za narodnu tajlandsku, ili klasičnu masažu, karakteristična je upotreba svih delova maserovog tela počevši od prstiju, šake, laktova pa i vlastite težine tela, dok se kod kraljevske tradicionalne masaže koriste samo šake. Izvodi se na podu, u laganoj odeći koja omogućava kretanje i disanje kože.

tai wm Lekoviti dodir Tajlanda

Povoljne osobine korištenja tajlandske masaže su mnogobrojne, između ostalog pozitivno deluje na krvne sudove poboljšavajući cirkulaciju limfe i krvi čime se smanjuju otoci uzrokovani sporim tokom limfe i ubrzava uklanjanje toksina iz organizma. Takođe se opuštaju mišići i tetive, razgibavaju se zglobovi čime se povećava fleksibilnost celog tela. Tajlandska masaža je masaža koja istovremeno opušta, ali i podstiče energiju.

Hram tradicionalne tajlandske masaže Jai Thai vam nudi izbor izmedju 4 različite suve tehnike: Tradicionalna tajlandska masaža, Jai Thai masaža, Yoga Thai masaža ili Royal Thai masaža. Na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara.

thai massage WM Lekoviti dodir Tajlanda

Više o ovom hramu mazaže možete pročitati na njihovom zvaničnom sajtu: www.jai-thai.net .

Možete ih kontaktirati na broj telefona: 011/369-91-93 ili ih posetiti lično na Senjaku u ulici: Vase Pelagića 48

Comments