Ostale tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.

Milica želi da upiše FDU, odsek dramaturgija. Moram da priznam da je sjajan sagovornik, i da sam se lepo nasmejala. Nadam se da ćete i vi.

WANNABE MAGAZINE: Zašto baš dramaturgija? Šta te je tu privuklo?

MILICA: Mogu sad da ti dam školski pripremljen odgovor – zato što volim da pišem – a mogu da ti kažem da sam još sa pet godina izjavila kako ću ja da budem darmaturg, da pijem pivo i da mi Sofija bude ćerka. Sofija je, inače, ćerka mamine drugarice, darmaturga. I od tada sam tvrdoglavo ostala pri svojoj odluci, za koju nemam neko preterano racionalno objašnjenje.

slika111 Lice Beograda: Milica Jevtić

Milica Jevtić

Koliko je važno prijateljstvo?

Za mene je prijateljstvo, pored ljubavi, najvažnija stvar na svetu i imam nekoliko prijatelja na koje sam pomislila čim sam čula pitanje.

Kada si doživela najveće razočaranje?

Kada se moja najbolja drugarica preselila u Englesku. Koliko sam se radovala zbog nje, toliko sam bila i razočarana, povređena, ljuta i sve. Ali mi se mnogo volimo i ne može to Oksford da promeni.

Kada bi imala priliku, da li bi napustila Srbiju?

Ne bih. Stvarno obožavam da putujem, ali Beograd volim najviše na svetu, ovde su moji prijatelji, moji mama i tata i moja bakalnica, gde mogu da kupujem cigarete na veresiju. Da ne zaboravim svoj kafić, u kom mogu da dignem noge na stolicu i maltretiram konobare da mi donose nenormalne količine onih keksića koji se služe uz kafu.

Šta misliš o fenomenu mačkice, tigrice i slično?

Ježim se od toga. To treba zabraniti nekim zakonom. Evo, kad krenem samo da mislim o tome, iznerviram se. Kombinovanje zebre, leoparda i još po neke divlje životinje, pa još sa er maksom i trenerkom nije okej. Jednostavno nije i nikad neće biti.

Šta misliš, zbog čega se poremetio sistem vrednosti u društvu?

Zato što ljudi kombinuju zebru i leoparda sa kineskim šljokicama (smeh). Šalim se. Zato što nas je puno, svi žele sve odmah i zato što svi žele na lak i brz način da dođu do novca. A stvarno nije sve u novcu. Ima nečeg i u ovom aprilskom suncu.

Imaš li uzore?

Iskreno da ti kažem, znam da je Kejt Mos (Kate Moss) narkomanka, ali ona je za mene alfa i omega. Ta njena neisforsirana prirodnost, to kako se ona drži, kako je lepa i kad nije lepa… Ona je za mene pojam. Takođe, Viktorija Bekam (Victoria Beckham), jer svoje silikone ponosno nosi tako da svi znamo da su silikoni i Odri Hepbern (Audry Hepburn), jer nije ništa od gore navedenog. Tri potpuno različite žene, koje, po mom mišljenju, čine jednu kompletnu.

Šta su po tvom mišljenju moralne vrednosti?

Ono što ti sam sebi odrediš kao granice. Glupo je da ti društvo nameće neke vrednosti ako ih ti ne prepoznaješ i nisu ti bliske. Svi se međusobno razlikujemo, a po mom mišljenju, iskrenost je prva moralna vrednost, iako moram da priznam da je često zanemarujem.

Gde izlaziš i koliko često?

Veoma često izlazim, svakog vikenda, a najviše volim da izađem negde na piće, pa da produžim na splav. Inače sam veliki fan beogradskih splavova. Takođe, priznajem da volim da slušam narodnjake, pa možete da me vidite kako rušim sve sa stola (smeh). Da ne zaboravim, ne propuštam svirke omiljenog benda, Kande, Kodže i Nebojše.

Da li si trenirala nešto?

Jesam, slobodno penjanje dve godine, ali moram da ti priznam da je to trajalo toliko dugo samo zato što je na treninge dolazio jedan jezivo dobar frajer koji je voleo da trenira bez majice.

Omiljena serija?

“Seks i grad” (Sex and the City), naravno, jer sam tipično žensko.

Koji su ti omiljeni likovi iz serija? Objasni zašto baš oni.

Imam dva omiljena lika, a to su: Samanta Džouns (Samantha Jones) iz “Seksa i grada” – zato što svi govore kako je kurva, a ona nema ama baš nijedan problem sa tim – ona je svoja, i Džek Mekfarland (Jack McFarland) iz “Vil i Grejs” (Will & Grace) zato što je egocentrični narcisoidni manijak, baš kao i ja.

Omiljeni kreator?

Džon Galijano (John Galliano). On je sa druge planete.

Kako najlakše smotati momka?

Pogrešnu osobu pitaš, ja nikada neću razumeti muškarce i ne znam ništa o njima.

A dobro, onda mi kaži kako bi dečko trebalo da se ponaša i izgleda da bi te privukao?

Visok, inteligentan, da ima lep osmeh. Da je spontan, to je skoro broj jedan. I da bude siguran u sebe, volim one frajerske fazone, ko te prati kući i to.

Šta misliš da su prednosti duge veze, a šta prednosti veze na jedno veče?

Veze na jedno veče nemaju prednosti osim ukoliko se ne radi o jezivo dobrom frajeru na kog si naletela ispred toaleta u klubu. Onda to ima savršenog smisla (smeh). Prednosti duge veze jesu što znaš da neko u svakom trenutku misli na tebe. A ako to ne znaš, onda ti je veza sranje.

Najluđa stvar koju si uradila?

Spavala sam u klubu letos u Budvi, jer nisam imala smeštaj jednu noć. To nikome ne bih poželela, a ovom prilikom htela bih da pozdravim drugarice koje su bile sa mnom i još jednom se poradujem što smo ostale žive.

Najveći blam?

Letos u Budvi, bila sam na večeri u restoranu, fin restoran, ispred Starog grada, i u jednom trenutku krenula sam u wc, međutim, nagnula sam se preko stola kako bih poljubila svog tadašnjeg dečka i apsolutno sam sve sa tog istog stola srušila. Malo je reći da se čitav restoran okrenuo ka meni, a ja sam htela da odem i udavim se u moru.

Takođe, danas sam imala jednu stravično neprijatnu epizodu. Naime, izlazila sam na odmor iz škole, i ispred je bio parkiran neki auto iz kog je pičio neki tehno tehno tehno folk tipa Keba i dok sam prolazila pored kola i vlasnika kola poluglasno sam prokomentarisala “Bože, vid seljačine” i pogledala ih kao da su u najmanju ruku izmet. Što bi bilo u redu da zatim nisam čula vlasnika kako takođe poluglasno kaže “Sad se kao ne poznajemo” i da dva minuta kasnije u trafici nisam shvatila da sam tako fino počastila svog drugara kog nisam prepoznala. Nadala sam se da će me na pešačkom na putu do škole pregaziti autobus.

Koji je tvoj moto i zbog čega?

Moj moto je smeh zato što je smeh najbolji polaz za bilo kakvo razmišljanje o bilo čemu.


Marina Marinković ne može da zamisli dan bez smeha, sarkazma i prijatelja. Voli Španiju, modu, mamu, poeziju i prozu, dobru organizaciju i Vladu Georgieva. Planira da se bavi novinarstvom kad poraste. “Don’t get confused between my personality & my attitude. My personality is who I am, my attitude depends on who you are.”

Comments