Svaka godina donosi nam pregršt novih trendova, u ishrani, u modi, ili u sportu. Neki od trendova su potpuno novi i osvežavajući, dok su neki samo “reciklaže postojećih” (setimo se cipela na platformu, ili zvoncara). U nastavku ti otkrivamo šta će nam sve to ova decenija ponuditi kada govorimo o novim i najpopularnijim trendovima – u svim oblastima života.

Organsko meso

Govedina je postala prva na listi neprijatelja svetskog jelovnika, a nova omiljena stvar su piletina i riba, naravno organski uzgojena.

Oslobađanje seksualnosti

O da, ženski vidici se u ovoj deceniji proširuju. Feminizam i inkluzivnost doveli su do mnogo zdravijih ženskih pogleda na seks i veću prihvaćenost različitih seks igračaka i seks kulture – seksualnost jedne žene prestaje da bude taboo tema.

Recikliranana odeća

Ovo je trend koji se za relativno kratak vremenski period došao do sjajnih rezultata. Na svom Instagram feed-u možemo primetiti sve više influensera koji se zalažu za održivu modu, pa više nije ni tajna da je “brza” moda postala pogubna za okolinu. Upravo zato se sve više modnih brendova odlučuje na izrađivanje komada od recikliranih materijala.

Lifestyle trendovi za 2020 1 Lifestyle trendovi za 2020.

Banana milk

Kravlje mleko je davno postalo totalno out, bademovo mleko je odjednom previše gorko, a sojino mleko bljutavo. Mleko od banane je novi, nepredviđeni, neobičan trend u ishrani, skupljao je popularnost godina, a od sada ga ima i u prodaji. Ne možemo da dočekamo da i mi probamo mleko egzotičnog ukusa.

Masaže

Masaže su protekle godine postale ekstremno popularne, a ove godine, uz nove trendove u masiranju, pretenduju da postanu još voljenije. Masažeri za lice, koji pored toga što čine da izgledamo dobro čine i da se osećamo još bolje, u proteklom periodu bili su totalni hit. Otkud uopšte ovaj trend “rolanja”? Ovakvi masažeri postoje “ceo jedan život” pre nas i koriste se jako dugo. Ovi roleri pomažu u limfnoj drenaži, limfnu tečnost pokreću kako bi smanjili otok i upalu. Roleri za lice u 2020. postaju roleri za telo, čemu svedoči ogromna zainteresovanost beauty centara za ovu metodu.

Odvažne boje

Od dizajna enterijera do dizajna garderobera zabranjeno je biti dosadan. Ove sezone odluči se za kraljevsko plavu ili vibrantno zelenu kako bi tvoja odeća, ili soba, dobile odvažan karakter.

Lifestyle trendovi za 2020 3 Lifestyle trendovi za 2020.
Comments