Pratili smo njihove pustolovine, uspone i padove, smejali smo se njihovim izjavama i imali utisak da ih odlično poznajemo. Televizijske serije su nepresušan izvor zabave, smeha i dogodovština, a ponekad se toliko oduševimo nekim likom da bismo ga vrlo rado uvrstili u red najbližih prijatelja. Pogledajte koje smo likove odabrali za vas, a koji su osvojili srca publike.

Džoi Tribijani (Joey Tribbiani) iz serije “Prijatelji” (Friends)

“How you doin’?” – neprevaziđena rečenica u neprevaziđenoj seriji “Prijatelji”. Naravno, svi likovi su posebni i dragi publici, ali Džoi ima to “nešto”. Zgodan, zavodnik, neverovatno smešan, dobrodušan, opsednut hranom i zaštitnički nastrojen prema svojim prijateljima. Sve ga to čini veoma poželjnim prijateljem.

SLIKA 217 Likovi iz serija koje bismo voleli da imamo za prijatelje

Zavodnik među “Prijateljima”

Robin Šerbatski (Robin Scherbatsky) iz serije “Kako sam upoznao vašu majku” (How I Met Your Mother)

Robin je veoma snažna, samouverena i nezavisna žena kojoj je karijera veoma važna. Nije opsednuta potragom za onim pravim muškarcem, što je još jedna veoma dobra osobina. Takva osoba neće zapostaviti prijateljstvo zbog veze, a takav prijatelj se teško nalazi. Ona je uvek tu za svoje prijatelje i ne trpi nepravdu i licemerje. Ko još ne bi poželeo takvog prijatelja?

SLIKA 314 Likovi iz serija koje bismo voleli da imamo za prijatelje

Učiniće sve za svoje prijatelje!

Džesika Dej (Jessica Day) iz serije “Nova devojka” (New Girl)

Džes je veoma neobična devojka, ali i neodoljiva u isto vreme! Pored takvog prijatelja neće vam biti neprijatno da pokažete svoju neozbiljnu stranu i zabavite se. Ona ne pokušava da liči na ostale, jednostavno želi da bude samo svoja. Uvek se brine o drugima, vesela je i uvek nasmejana.

SLIKA 411 Likovi iz serija koje bismo voleli da imamo za prijatelje

Džes je takva kakva jeste i zbog toga je volimo

Lenard Hofstader (Leonard Hofstadter) iz serije “Štreberi” (The Big Bang Theory)

Ogromno strpljenje je ono što karakteriše Lenarda, eksperimentalnog fizičara. Samo se postavite na njegovo mesto i zamislite da živite sa Šeldonom (Sheldon)! Uz to, Lenard je odličan prijatelj koji vam može pomoći u učenju. Inteligentan je i neverovatno simpatičan.

SLIKA 513 Likovi iz serija koje bismo voleli da imamo za prijatelje

Savršen za prijatelja

Majkl Kelso (Michael Kelso) iz serije “Vesele sedamdesete” (That 70’s Show)

Ko ga još ne voli? Priznajemo, nećete moći da mu poverite svoje tajne, ali će uvek biti tu da vas nasmeje. Ume da bude sebičan i detinjast, ali nikada nema loše namere. On je i jedan od onih koje volimo da mrzimo, ali ne možemo da zamislimo svoj život bez njih. Uz to je i veoma zgodan, a tome je teško odoleti.

SLIKA 610 Likovi iz serija koje bismo voleli da imamo za prijatelje

Ko bi odoleo Majklu?

Džesika Hambi (Jessica Hamby) iz serije “Prava krv” (True Blood)

Novorođena vampirica Džesika jedna je od najomiljenijih likova iz serije “Prava krv”. Nova sezona ove serije pokazuje da je Džesika zaista pravi prijatelj koja će uvek štititi one koje voli i biti im lojalna.

SLIKA 78 Likovi iz serija koje bismo voleli da imamo za prijatelje

Zaštitnik prijatelja

Džej Di i Turk (J.D. and Turk) iz serije “Stažisti” (Scrubs)

Oni dolaze u paru! Bila bi šteta razdvojiti ih. Džej Di bi bio savršen drug za maštanje, iako ima mnogo mana i prilično je nesiguran u sebe. Strastveno radi svoj posao, što je još jedan veliki plus za njega. Sa druge strane, Turk je dobar prijatelj za ljubavne savete. Biti kolega sa njima bila bi velika pustolovina!

SLIKA 89 Likovi iz serija koje bismo voleli da imamo za prijatelje

Bromance: Turk i Džej Di

Boni Benet (Bonnie Bennett) iz serije “Vampirski dnevnici” (The Vampire Diaries)

Boni je dokazala da je pravi prijatelj u više navrata. Uvek je tu da uteši i ohrabri svoje prijatelje, spremna da sve žrtvuje za njih, čak i sopstveni život. Svako bi je poželeo za prijatelja.

SLIKA 98 Likovi iz serija koje bismo voleli da imamo za prijatelje

Moćna veštica koja bi sve dala za dobrobit svojih prijatelja

Izvori fotografija: fanpop.com, de.newgirl.wikia.com


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

 

Comments