Glavna tema svakog ženskog časopisa ili tema uz kaficu sa prijateljicama jeste šta se desi kada prestane strast. Ima li strast neki rok trajanja, nakon kog kao da neko probuši balončić sapunice i vi shvatite da vam je postalo svejedno što je prošla depilacija bila pre pet nedelja. Shvatite da ste prestali da kupujete čipkane gaćice, push-up brushaltere, već dragog sada dočekujete u pidžami, sa frizurom “izvini nemam četku”. Po mom mišljenju jedna strašna melodrama praćena rutinskim “obavljanjem posla” dva do tri puta nedeljno kako bi vam brže prošlo vreme ili da biste lakše zaspali.

A gde nema strasti tu i ljubav polako trune. Sad će se mnogi pobuniti, jer zaboga nije sve u seksu ima nešto čarobno i u tom maženju i nežnim poljupcima, spavanje u njegovom zagrljaju, bla, bla, bla. Nažalost, vi niste sredovečni bračni par koji je ostvario sve svoje snove, pa sad u onom drugom vidi svoj najveći uspeh. Ubrzo ćete početi da primećujete mane  koje ni ne postoje, počećete da se svađate zbog nevažnih stvari, da prosipate priču kako previše očekujete jedno od drugog, kako je pogrešan tajming, na kraju ćete zaključiti da kod vas “ljubav više ne stanuje”, i to je sve jedna tako patetična površna priča koja pogađa svaki drugi ulenjeni par. Istina, ponekad prija i biti taj lenji, dosadni par koji će se celo veče raspravljati koji program da gledaju, ali toga se treba na vreme otarasiti ili primenjivati samo u najkritičnijim situacijama. Ljudi  smo i dozvoljeno je da ponekad usporimo i da ponekad svako spava u “svom ćošku kreveta”.

Ljubav treba stalno zalivati, ona se mora oživljavati. Ljubav nije perpettummobile, pa da radi bez pogona, bez ikakvog izvora energije. Niti je feniks, pa da može sama od sebe da oživi. Tajni eliksir ljubavi je strast, ona ne sme da izostane, ne sme biti zapostavljena. Ne govorim o jednostavnoj strasti, koja nam služi da zadovoljimo naše potrebe, pa da nakon toga opet budemo prazni i nezadovoljni i spremni za novu raspravu. Mislim na onu strast, koja nam pomuti svest, kada se naježimo samo od pomisli na našeg partnera, kada je taj seks naša ispiracija za sve. Mislim na strast, gde nas on skida pogledom i nakon toliko vremena. Maštovitost koja nikad ne prestaje  i vas dvoje se i dalje ponašate kao zaljubljeni tinejdžeri, spremni na bilo kakvu egzibiciju bez imalo blama. Sve to zvuči veoma naporno, nekima možda čak i sramno, ali da li biste radije čitali knjigu dok on gleda utakmicu? Izbor je vaš… posle ćete se pitati čiji je taj nepoznati sms ili kad je postao tako aljkav.

1025560 3b c7546 Ljubav ovde više ne stanuje?

Ljubav ovde više ne stanuje?

Sledi zaključak. Zdrav seksualni život je rešenje za mnoge probleme. Stast pobeđuje ono što nijedan razgovor ovog sveta ne može. Seks ne rešava probleme samo među vama, već i vaše probleme. Gomila hormona koja se tokom orgazma proizvodi je kao prirodna droga, prirodan izvor energije, i što je još bolje skida kilograme i pozitivno utiče na opšte zdravlje. Svakako se isplati biti maštovit i malo se potruditi. Vredi zaboraviti na sve ono što nije dozvoljeno i pomeriti granice pristojnosti. Uostalom čemu to služi, biti “pristojan” pred nekim sa kim delite sve? Čega se stideti? Seks je najbolja stvar, najbolji način za opuštanje i zaboravljanje problema oko sebe pa i ako tokom njega treba paziti na ponašanje, kad ste tu samo vas dvoje, onda je bolje da preskočite sve i ipak ostanete u pidžami sa knjigom.


Maja Maksimović

Comments