Ovan

U partnerskim odnosima tokom maja vam predstoje sagledavanja problema koji se javljaju, verovatno zbog starih obrazaca ponašanja, koji ograničavaju izražavanje emocija. Potrebno je da se duboko preispitate, da biste shvatili šta vas to stalno razočarava, odnosno zašto vas partner ne razume. Ubeđeni ste da je partner površan, da nešto izbegava i da nema iste želje kao vi, ali možda se ipak radi o tome da on ne zna šta vi hoćete i želite – jer mu to nikada niste jasno rekli.

Slobodni Ovnovi će se suočavati sa svojim očekivanjima koja se ne ostvaruju – možda nisu u pitanju pogrešne osobe, nego nerealna očekivanja. Ne žurite da donesete odluku (i da nekoga odbacite zbog povređenosti ili uvređenosti), dok se dobro ne posavetujete sa svojim srcem. Ništa pozitivno se neće desiti, dok ne pođete događajima u susret na pozitivan način.

Bik

Za bliske lične odnose potrebna je promena koja unosi osveženje, ali da biste dotle došli, morate da uklonite emotivne barijere. Već neko vreme pokušavate da ignorišete emocije koje vas uznemiravaju, ali sada osećanja traže vašu pažnju. To znači da ta osećanja morate da priznate i prihvatite i da se izložite i pokažete u odnosu ranjivost i svoje slabe strane, koje do sada niste priznavali.

Slobodni Bikovi takođe su u preispitivanju i potrebna im je pre svega bliska veza sa sobom, sa svojom mračnom stranom i svojim slabostima. U ovom procesu vas ometa nestrpljenje i otpor, pa ste skloni grubim greškama u odnosima sa osobama koje su vam bliske, kao i sa onima koje su za vas romantično zainteresovane.

Blizanci

U partnerskim i porodičnim odnosima predstoji naporan period, tokom koga će biti dosta razmirica, nerazumevanja i nestrpljenja. Da bi se postiglo primirje, potrebno je da svako izrazi svoja osećanja, a to teško može da prođe a da ne preraste u svađu. Morate naučiti da saslušate kritiku bez vređanja i ljutnje, inače će vam maj biti jedan od najgorih emotivnih perioda. U vama postoji nagomilan naboj i potreba za “pražnjenjem”, a i partner (kao i ostali članovi porodice) su u sličnom stanju. Razmislite i pokušajte da nađete konstruktivne načine za to “pražnjenje” da ne biste trajno zatrovali sve bliske odnose.

Slobodni Blizanci će biti vrlo impulsivni, nošeni uzburkanom energijom koja remeti mir skori svim znacima horoskopa. Ispoljavaćete ćudljivost i mrzovolju i zbunićete one koji pokušavaju da vam se približe i nude vam iskrene simpatije i razumevanje. U ovom periodu, vi nemate sluha ni za koga i skloni ste napadima besa i samosažaljenja naizmenično. Moći ćete nešto da pružite drugima, tek kad to najpre pružite sami sebi.

Rak

Komunikacija će vam ojačati vezu u ovom periodu, zato preuzmite inicijativu i pokrenite dijalog, svaki put kad biste inače nešto prećutali, ili pomislili “pa dobro, neću sad da tižem tenziju”. Uvek možete da razgovarate bez dizanja tenzije, naročito ako se ne “upecate” na partnerovu sklonost da to radi i da razgovor pretvara u svađu. I on će naučiti da se može diskutovati bez negativnog naboja, samo u želji da se postigne razumevanje i reše problemi.

Slobodni Rakovi bi trebalo da vode računa i da zauzdaju svoju empatiju – zvuči kao čudan savet, ali vi dobro znate kako vaši kapaciteti za saosećanje mogu da vas upletu u naporne i bolne odnose. Pođete od želje da nekome pomognete, da ga saslušate i utešite i završite povređeni, to vam se već događalo. Dakle, biće dosta onih kojima je u ovom periodu potrebna vaša pažnja, ali vi se držite razmene – ako ne primate koliko i dajete, povucite se.

Comments