Ovan

Tokom septembra ljubavni aspekti nemaju zvezdanu podršku, pa ćete se u partnerskim odnosima suočavati sa raznim izazovima. Jedan od njih se tiče preispitivanja o tome šta stvarno osećate i želite – da li zatvarate oči pred partnerovim nedostacima i neadekvatnošću, da ne biste ostali sami, ili samo pravite kompromis, ili možda verujete da ne zaslužujete bolje. Uznemirujuće misli, koje se nameću i traže odgovore, a možda ih i pronađete – uz neumitne posledice.

I istom maniru, neki Ovnovi sa istorijom propalih veza i brakova, rizikovaće još jednom i odlučiti na brak ili vezu, bez obzira na svoje strahove i loša isustva.

Ako nastojite da sačuvate odnos u kome se nalazite, moraćete da izlazite na kraj sa pertnerovim nerazumevanjem i sa nerviranjem što vas tumači pogrešno i sve shvata suviše dramatično i lično. Možda ipak zaključite da vam je dosta toga.

Slobodni Ovnovi će pokušavati da se vrate bivšima, ili će bivši to inicirati, ali ima tu mnogo preispitivanja i vraćanja u prošlost. Možda vam zaista uspe da neku bivšu obnovite, jer možda ste u međuvremenu oboje stekli dovoljno (lošeg) iskustva i shvatili da ste pokvarili i izgubili nešto dobro, jer ste bili suviše arogantni i glupi. Kako god, novi odnosi od vas zahtevaju kompromise i ustupke, neće vam strast pomoći da u nešto uskočite naglavačke i pronađete opravdanje u zaljubljenosti. Ljubavni aspekti ovog meseca od vas traže da koristite glavu, a ne srce!

Bik

Bikovima predstoje velike promene na emotivnom planu. Ukoliko ste već neko vreme sami i osećate da ste spremni za novu vezu, mogli biste da upoznate osobu koja će vas najpre zbuniti, a zatim osvojiti. To nije neko ko bi vam se dopao na prvi pogled, a možda ga ne biste ni primetili, da vam se nije nametnuo i zainteresovao vas, na način koji do sada niste poznavali. Možete uleteti u nešto ozbiljnije nego što ste verovali da je moguće.

U vezama koje su skoro uspostavljene, emotivna situacija je blistava, ljubav cveta, kujete planove za budućnost i razmišljate o ozbiljnijim potezima – zajedničkom životu i braku.

Duge veze će takođe biti stabilne, iako postoji iskušenje – možda vam flert bude dovoljan, a možda rešite i da se upustite u avanturu (samo da biste utvrdili da je to bio bezvezan potez i da ne želite da izgubite to što imate). Ako osećate uznemirenost, mudrije je da ne tražite “lek” sa strane, nego da to shvatite kao izazov za prevazilaženje problema, koliko god oni bili subjektivni i sitni – ljubav je veća od vas i traži da budete nesebični. Ukoliko ste potrošili nesebičnost i smatrate da je vreme da ispunite svoje želje i hirove – možda ste potpuno u pravu.

Blizanci

Sputanost koju često osećate u partnerskom odnosu, mogla bi da se preokrene u inspiraciju da nešto promenite, da prosto preuzmete inicijativu i pozovete partnera da vam se pridruži u vašim zamislima, planovima i raspoloženju. Najbolje će ići Blizancima čiji partneri budu imali sluha za malo avanture i oživljavanja odnosa, a to će vam dati podsticaj da se izrazite i u drugim životnim aspektima. Ljubav je na vašoj strani ovog meseca, ne okrećite joj leđa, nego je slušajte i osluškujte!

Slobodni Blizanci će vrlo verovatno upoznati neku posebnu osobu, a ako sa njom ne uspe, shvatite to kao svoje otvaranje i povratak ljubavnom životu, od koga ste gotovo odustali, negujući ogorčenje i strah od povređivanja. Vas privlači inteligencija i duh, kombinacija strasne i intelektualne veze i sada ste rešeni da ne pravite kompromise u tom smislu. Ne dozvolite da vas obeshrabri pojavljivanje osoba koje ne žele isto što i vi – svaka sledeća će biti malo bolja, pa to shvatite kao svojevrsnu orijentaciju i centriranje.

Puni ste ljubavi i potrebe da je izrazite, ali mnogo je bolje da tu energiju ne koristite kao strelu kojom ćete probosti nečije srce, već kao vodoskok, koji će osvežiti i obradovati sve oko vas. Uživajte u davanju!

Rak

Ako ste u stabilnoj vezi, može vas iznenaditi sopstvena spremnost da se zaljubite i ugrozite stabilnost do koje vam je toliko stalo. Možda ćete rešiti da se upustite u avanturu, ali to za vas može krenuti sasvim drugim putem. Ukoliko verujete da će vam malo “rasterećenje” sačuvati vezu, može se ispostaviti da vas griža savesti toliko jede, da ne možete ostati u vezi, a možete se i rešiti da prekinete vezu i date šansu avanturi da preraste u nešto više. Preokreti u svakom slučaju – stabilnost i posvećenost je na ispitu, nemojte verovati da će ljubav pobediti sama, morate mnogo da joj pomognete!

Slobodni Rakovi će takođe imati buran i promenljiv mesec – neko će se pojaviti, a dok vi razmišljate da li da se prepustite zanosu, pojaviće se još neko, a onda ćete se kidati pokušavajući da se opredelite, umesto da uživate što izazivate interesovanje i budite osećanja – dok se ne pojavi neko treći i četvrti… Svaka nova osoba bacaće novo svetlo na onu prethodnu i na kraju možda ispadne da je ona prva bila najbolja – nemojte misliti da je kasno i da ste propustili šanse zbog svog nestabilnog ponašanja, nego nastupite otvoreno i priznajte svoje slabosti (da, to je teško).

Emocije Rakova su eterične i nestabilne u ovom periodu, pa ćete sami sebe podrivati u onome što vam je najvažnije u životu – stabilnost i sigurnost u ljubavi. Pokušajte da ne shvatate sebe suviše ozbiljno i da povremeno poslušate sopstveni glas razuma!

Comments