Ok, budimo realni. Većina muškaraca želi da poljubi devojku na prvom dejtu. I većina devojaka… pa, želi isto, ali su zbunjene jer ih muči to čuveno pitanje – poljubiti se ili ne na prvom sastanku.

Poljubac je intimni izraz sviđanja. Zapečaćuje nevidljivu vezu i označava da smo sada sa tom drugom osobom povezani na intimnom nivou. I, takođe, vodi vezu ka sledećim stvarima, tj. u sledeći stadijum, bilo da smo za to spremni ili ne.

Ipak, poljubac ne može da se uzme nazad, zar ne?

Što se muškaraca tiče, velika je verovatnoća da mu se devojka veoma dopadne i da totalno odlepi za njom, ali će uvek oklevati da li da sam sebi dopusti da se zaljubi dok ne dobije neki znak privrženosti zauzvrat… I, kako da znamo kada je ok da se poljubimo na prvom dejtu?

Ljubljenje s nekim s kim izađemo prvi put i nije tako strašna stvar. Ali sve zavisi od toga koliko se prijatno osećamo pri samoj pomisli na tako nešto. Evo nekoliko okolnosti pod kojima je potpuno prihvatljivo poljubiti se:

#1 Seksualna hemija je jaka.

Jedva čekate da svašta radite sa ovom osobom. A i njemu/njoj je teško da se iskontroliše!

#2 Uzajamna privlačnost.

Oboje ste osetili privlačnost još mnogo pre nego što ste otišli na dejt.

#3 Mnogo vam se dopada osoba s kojom ste izašli. 

Na dejtu ste i negde usput shvatite koliko vam se ova osoba zapravo dopada.

#4 Savršen dejt. 

Ne samo da je trajao dugo, nego ste sve vreme razmenjivali dodire i poglede.

 #5 Sigurno te više neću videti! 

Na dejtu ste sa apsolutno prelepom osobom, ali ne osećate hemiju. Iako je taj neko divan, shvatate da nemate ništa zajedničko, pa nema ni poente da se više viđate. U ovakvoj situaciji je sasvim ok poljubiti tog nekog – jer ćete se tako osloboditi onog “šta-ako” osećaja!

slikaa11 Ljubljenje na prvom sastanku, da ili ne?

Sve je do trenutka

Pročitaj tekst – Hrana koje treba da se klonite na dejtu

Comments