Šta žene koje su dobro organizovane rade bolje od tebe?

Modne kombinacije zbog kojih ćeš poželeti da jesen traje tokom cele godine!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

1/3

Znamo da je ljubomora toksična, najviše po tome što smo je iskusili. Znamo i kada smo ljubomorni sa razlogom i koliko je teško opustiti se, povratiti poverenje i osloboditi se ljubomore, kada smo jednom imali razloga. To nije iracionalno osećanje i nije uvek do nas – mi smo nesigurni, mi se plašimo, mi rizikujemo, a druga osoba nema ništa sa tim. Ali tada smo verovatno sa pogrešnom osobom, koja nas povređuje i koja nam je nametnula upoznavanje sa ljubomorom, kojoj inače nismo skloni. Međutim, kada je do nas, ljubomora je veći problem, jer se zasniva pre svega na našem nedostatku poverenja, strahu i osećanju bezvrednosti, koje projektujemo i odigravamo u svakom odnosu.

Kad smo ljubomorni, gajimo snažna osećanja prema nekome i plašimo se da ćemo ga izgubiti, a to je povezano sa nekom trećom osobom, koja će nam oduzeti voljenu osobu i na tu treću osobu je usmeren naš bes.
Ljubomorni strah je kompleksan – plašimo se onoga što bi moglo da se dogodi, a plašimo se i da se to već dogodilo. Plašimo se nepoznatog faktora (treća osoba) i plašimo se za sebe, da ćemo biti ostavljeni, jer nismo dovoljno dobri, jer ćemo dosaditi voljenoj osobi, plašimo se da uopšte i nismo voljeni i stalno su nam potrebne potvrde ljubavi i pripadnosti koje nas umiruju samo privremeno. Plašimo se takođe, da ćemo ispasti glupi, da će nas ponašanje voljene osobe (flertovanje, prevara) poniziti u društvu, da će svi znati kako nam partner nije lojalan i gledaće nas podsmešljivo ili sa sažaljenjem.

Zatim, plašimo se sopstvenih reakcija. Ako se dogodi ono čega se bojimo, ko zna šta ćemo učiniti? Ljudi prave užasne gluposti zbog ljubomore, ne računajući tregedije u kojima bolesno ljubomorne osobe ubijaju partnere. Šta ako su naše sumnje opravdane? Hoćemo li se pretvoriti u ludake i osvetnike, ili ćemo prosto umreti od bola?

element5 digital 538866 Ljubomora   najefikasniji način da se ljubav uništi

Editors choice