5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

1/3

Znamo da je ljubomora toksična, najviše po tome što smo je iskusili. Znamo i kada smo ljubomorni sa razlogom i koliko je teško opustiti se, povratiti poverenje i osloboditi se ljubomore, kada smo jednom imali razloga. To nije iracionalno osećanje i nije uvek do nas – mi smo nesigurni, mi se plašimo, mi rizikujemo, a druga osoba nema ništa sa tim. Ali tada smo verovatno sa pogrešnom osobom, koja nas povređuje i koja nam je nametnula upoznavanje sa ljubomorom, kojoj inače nismo skloni. Međutim, kada je do nas, ljubomora je veći problem, jer se zasniva pre svega na našem nedostatku poverenja, strahu i osećanju bezvrednosti, koje projektujemo i odigravamo u svakom odnosu.

Kad smo ljubomorni, gajimo snažna osećanja prema nekome i plašimo se da ćemo ga izgubiti, a to je povezano sa nekom trećom osobom, koja će nam oduzeti voljenu osobu i na tu treću osobu je usmeren naš bes.
Ljubomorni strah je kompleksan – plašimo se onoga što bi moglo da se dogodi, a plašimo se i da se to već dogodilo. Plašimo se nepoznatog faktora (treća osoba) i plašimo se za sebe, da ćemo biti ostavljeni, jer nismo dovoljno dobri, jer ćemo dosaditi voljenoj osobi, plašimo se da uopšte i nismo voljeni i stalno su nam potrebne potvrde ljubavi i pripadnosti koje nas umiruju samo privremeno. Plašimo se takođe, da ćemo ispasti glupi, da će nas ponašanje voljene osobe (flertovanje, prevara) poniziti u društvu, da će svi znati kako nam partner nije lojalan i gledaće nas podsmešljivo ili sa sažaljenjem.

Zatim, plašimo se sopstvenih reakcija. Ako se dogodi ono čega se bojimo, ko zna šta ćemo učiniti? Ljudi prave užasne gluposti zbog ljubomore, ne računajući tregedije u kojima bolesno ljubomorne osobe ubijaju partnere. Šta ako su naše sumnje opravdane? Hoćemo li se pretvoriti u ludake i osvetnike, ili ćemo prosto umreti od bola?

element5 digital 538866 Ljubomora   najefikasniji način da se ljubav uništi

Editors choice