Kada se nađete u situaciji da u razgovoru s nekim taj neko insistira da se stvari posmatraju isključivo iz njegovog ugla, morate ostati mirni i koristiti logiku. Koristite svoj smiren glas, jer će je to navesti da i ona svoj glas stiša i dovede na isti nivo. Ključ za rešenje problema jeste da je, u tom momentu, podsetite da je volite. A vi je volite, zar ne? Jer, ako je volite, možete popraviti situaciju. Zapamtite, ljubomora je odraz nesigurnosti. Šta popravlja nesigurnost? Neprekidno samopouzdanje i ljubav u toj osobi. Imajte saosećanja. Ako vičete, samo ćete pogoršati i potpiriti vatru. Ključ je u poverenju. Ako nikada niste dali svojoj devojci razlog da vam ne veruje (tj. ako je nikada niste prevarili), onda to treba da kažete. Sve je u tonu! Samo ostanite mirni.

(Ipak, ako upotrebite ovu tehniku više od tri puta, a ona se ne oporavi, onda to znači da je problem dublji i da nema veze sa vama. Tada možda treba da shvatite da nije vredno sve te drame.)

Ljubomorna na sve što je deli od tebe Ljubomora, to je ljubav, to se tako mora

Ljubomorna bivša devojka

Nebitno da li ste gej, strejt ili transseksualni, ljubomoran/na bivša/ši je posebna kategorija frikova! Možda se kajete zbog načina na koji ste raskinuli, ali ovu osobu uvažavate i poštujete. Ali, iako ovoj osobi ukazujete poštovanje, ne ukazujete joj i zainteresovanost, koju ste ranije gajili pre njoj. Ako vas ta osoba proganja u javnosti, pokušajte to da izbegnete. Čak i ako to znači da napustite prostoriju, okrenite se i idite.

Comments