Film Luckiest Girl Alive je 7. oktobra premijerno prikazan na Netflixu. Film je baziran na istoimenoj knjizi koju je napisala Jessica Knoll. Knjiga je bila bestseler New York Timesa i mnoge kritike govore da je bolja od filma. Ali, idemo polako, pokušaćemo bez spojlera da objasnimo o čemu se radi u filmu.

Glavnu ulogu tumači Mila Kunis.Ona igra lik Ani FaNelli, dok mlađu Ani tumači Chiara Aurelia. Dakle, u priči su isprepletene prošlost i sadašnjost. Suština ovog trilera je da bi Ani bila najsrećnija devojka na svetu… da nije njene prošlosti.

Već je poznato da Netflix koristi slične šablone kada su u pitanju triler filmovi, ali moramo istaći da se Luckiest Girl Alive razlikuje od njihovih tipičnih scenarija. Pre svega po tome što raspravlja o veoma ozbiljnim i teškim stvarima, a da ne pokazuje manjak poštovanja prema gledaocu. Zato je film i dobio R-oznaku, ima scena koje definitivno nisu za decu i koje filmu daju još više na značaju.

Priča je smeštena u Njujorku i prati Ani za koju se na prvi pogled čini da je devojka koja ima sve: veoma uspešnu karijeru, verenika koji potiče iz bogate porodice. No, čitavo raspoloženje priče se menja kada saznajemo da postoji misterija o njenoj prošlosti koju je pokušavala da sakrije.

Pročitajte i ovo: 7 serija o vešticama u kojima ćete garantovano uživati

U toku filma je predstavljeno šta se to desilo u njenoj prošlosti, najpre kroz oko šire javnosti, a potom ulazimo u Aninu privatnost i vidimo kako je ona doživela svoju tragediju.

Čitav film se fokusira na to koliko su istina i iskrenost važne, baš zato što Ani ima problem sa tim da odredi koje detalje iz njene prošlosti treba da podeli, a koje ne. Sve to jeste prisutno u njenom životu, ali u vidu senke, jer ona ne deli događaje iz svoje prošlosti čak ni sa svojim verenikom. No, njena prošlost vrtoglavom brzinom dolazi u sadašnjost, onog trenutka kada su je reditelj pitao da ispriča svoju priču u dokumentarcu o nesreći koja se dogodila pre 16 godina. U dokumentarcu učestvuju svi koji su bili žrtve tragedije, kao i oni koji su na neki način u njoj učestvovali. Ani je sada pred dilemom, kako da postupi, da li da otkrije svoju prošlost i koliko detalja da otkrije.

Pročitajte i ovo: Najbolje mini serije – preporuka

Ovaj film zaslužuje pohvalu pre svega zato što je uspeo vrlo razumljivo da razdvoji dva vremenska toka, onaj iz sadašnjosti (u filmu sadašnjost je u 2015. godini) i iz prošlosti, 1999. godine. U priči se pojavljuju odrasla i tinejdžerka Ani koja je pohađala ekskluzivnu privatnu školu. Mogli smo da vidimo zanimljiv glumački eksperiment, tumačenje istog lika iz dva perioda, gde se tačno mogao videti njegov razvoj, ali je isto tako primetno da je u pitanju ista ličnost. To gledaocima pruža bolje razumevanje Ani i njenih motiva, ali i daje odličnu predstavu o tome koliko je ta tragedija oblikovala njenu ličnost.

Pročitajte i ovo: Šta sve znamo o dokumentarcu Selene Gomez

Prelazak sa prošlosti na sadašnjost je uvek bio povezan, tako da je film imao jedinstveni tok. Na primer, džemper je spomenut u jednoj sceni iz prošlosti, a sledeća scena iz sadašnjosti opet govori o džemperu, što te dve scene spaja na vrlo suptilan način.

Još jedna dobra stvar u vezi sa ovim filmom je što, dok ga gledate, ne možete da dočekate da saznate šta se to dogodilo u prošlosti i koja je Anina priča. Stalno se skače sa prošlosti na sadašnjost i ta dva toka vremena se savršeno nadopunjuju, da biste na kraju filma doživeli katarzu, kada sve biva otkriveno. Dakle, definitivno vam preporučujemo da pogledate ovaj film, naročito ako volite trilere i voleli biste da pogledate nešto što malo izlazi iz kalupa Netflixovih filmova, ali nemojte očekivati triler remek-delo, kao što je, na primer, Gone Girl.

Izvor: Tragedy and Truth: ‘Luckiest Girl Alive’ Review

Naslovna fotografija: instagram.com/luckiestgirlalivescenes

Jovana Petković

Comments