Samo dve i po godine nakon smrti modnog magnata Karla Lagerfelda, njegova letnja rezidencija dostupna je za iznajmljivanje. Ovo impozantno zdanje, koje nadgleda Sredozemno more, smešteno je na proplancima Monte Karla u Monaku, a predstavlja jednu od najluksuznijih vila Azurne obale. Imanje nekadašnjeg kreativnog direktora modne kuće Chanel danas se može iznajmiti za 15.000 evra za noć, a cena je “malo” viša u toku najprometnije sezone kad dostiže cifru od čak 45.000 evra!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AMOURYANNE! (@amouryanne)

Karl Lagerfeld je ovu kuću kupio 1988. godine, samo pet godina nakon što je započeo svoju dugogodišnju karijeru u Chanelu, a potom ju je i renovirao. Sagrađena 1902. godine, u belle epoque stilu koji karakterišu i prekrasne zidne obloge, stubovi i gipsani ornamenti koje se mogu videti duž celog imanja. Sa šest spavaćih soba, četiri kupatila, dve svlačionice i sobe za bilijar, ima dovoljno mesta za istraživanje.

Napolju, terasa od 232 kvadratna metra pruža dovoljno mesta za sunčanje, društvena okupljanja i uživanje u neprocenjivom pogledu na Mediteran. Boravak u zdanju uključuje privatni lounge šator na privatnoj plaži hotela Monte-Carlo Beach, zajedno sa pristupom njihovom bazenu i restoranima, kao i električnim automobilom, tako da se lako može stići do mnogih drugih pogodnosti hotela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SUPREMARINE (@supremarine)

Vila se zove La Vigie i, kao što smo pomenuli, važi za jedno od najprestižnijih zdanja Francuske rivijere – zahvaljujući svojoj istoriji, arhitekturu i izvanrednom dekoru i lokaciji. Pored toga što je pripadala Karlu Lagerfeldu, kuća je poznata i po tome što su je okupirale nemačke vojne snage, pa je služila kao osmatračnica u toku Drugog svetskog rata.

Comments