5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Magija poljupca

Magija poljupca

Gledam u raširene zenice njegovih smeđih očiju. Toliko mi je blizu da osećam vrelinu njegovog daha na svom licu. Dok mi jednom rukom ovlaš dodiruje vrat, osećam pomicanje njegovih usana. Ništa više ne postoji. Zatvaram oči. Osećaj me nemilosrdno obuzima i baca u stanje ekstatične opijenosti gde trenutak traje večnost, a razum robuje čulima. Ne opirem se.

tumblr lvhihyt13I1r1ta34o1 500 large Magija poljupca

"Kiss me beneath the milky twilight, lead me out on the moonlit floor..."

Konvencionalni poljubac, platonski poljubac, eskimski poljubac, francuski poljubac, strastveni poljubac, Judin poljubac… U čemu je magija, kako kažu, najlepšeg susreta na svetu? U hemiji, potrošenim kalorijama, fiziološkim promenama koje ga prate? Nije tek onako Džulija Roberts (Julia Roberts), glumeći prostitutku u filmu “Pretty woman“, naglasila Ričardu Giru (Richard Gere) da pruža sve usluge, osim ljubljenja u usta.

Nauka ni ovde nije ostala nema. Strastveni, vlažan poljubac budi sva čula, puls se penje do 150, a za sedam sekundi telo sagori 12 kalorija; usput se aktiviraju čak 34 facijalna mišića i 40 mišića vrata i glave. Ubrzava se rad pluća, mozga. Ljubeći se razmenjujemo vodu, soli, proteine i oko 25 miliona raznih mikroorganizama. Za vreme ljubljenja, telo proizvodi razne supstance koje deluju jače i od morfijuma.

Poljubac ima različito značenje u kulturama širom sveta. Eskimi, Maori i Polinežani dodiruju se vrhom nosa. Za Kineze i Japance poljubac je vrlo intiman, gotovo seksualni čin i dozvoljen je samo daleko od radoznalih očiju. Na ostrvu Hokaido uživaju u međusobnom ujedanju. Na Baliju, vrhunac intimnosti je približavanje lica i upijanje mirisa i topline pokretima i dodirima. Za afrička plemena usta predstavljaju izlaz, te postoji strah da se prilikom ljubljenja ne izgubi duša. Nigerijska plemena poljubac doživljavaju kao akt sličan kanibalizmu i kažnjavaju ga bičevanjem.

Ništa ovo ne bi imalo smisla da nas onaj osećaj, dok nam se voljena osoba lagano približava i poklanja poljubac najlepši na svetu, ne plasira u desetu dimenziju i čini da lebdimo ni na nebu, ni na zemlji. Najintimniji susret na svetu, tako moćan, a tako nevin. Onaj od koga zaboravite kako se zovete i koji boji vaš trenutak najnestvarnijim bojama. Onaj koji budi najsitniji pedalj vašeg tela i ispunjava vas neobičnom toplinom. Koji vas na najspiritualniji način veže za osobu nasuprot vama i stvara čeličnu nit satkanu od čiste emocije. Sve je u poljupcu.


Tamara Ognjanović, student pedagogije i perfekcionista do ludila, dan ne započinje bez ledenog ness-a i muzike, koja je njen smisao života i, po njenom mišljenju, definiše osobu. Zna napamet ceo serijal “Prijatelja”, koji su joj najbolji sedativ. Veruje u moć pogleda. “I don’t like defining myself. I just am” kaže i citira njenu večnu inspiraciju, Britney Spears.

Editors choice