Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Da li već u nedelju popodne počnete da “mračite” jer je sutra ponedeljak? A četvrtak vam je najbolji dan na poslu, jer sutra je petak, a u petak posle posla već počinje vikend? Čak i kad radite posao koji volite, ponekad je teško pregurati radni dan i radnu nedelju, jer osećate da ste u haosu i prenapeti – treba vam strategija za bolju organizaciju i bolji stav.

Na kraju radnog vremena – ostavite sve i idite kući. Ne ostajte još pet minuta da nešto završite, ako niste za osam sati uspeli sve da završite, uvek ćete biti u zakašnjenju. Ne nosite posao kod kuće, završite odmah sledećeg jutra to što niste prethodnog dana, a zatim se poduhvatite najpre najdosadnijih i najtežih zadataka. Tako će vam sledećeg jutra ostati za završavanje ono lakše i prijatnije – ili ćete sa tim lakše izaći na kraj, pa nećete biti u zaostatku.

View this post on Instagram

Uncomfortably close 🙊

A post shared by Tsutsumi Hoang (@xoxotsumi) on

Ne odugovlačite sa poslom – odmah počnite da radite, pa vam se posao neće gomilati i kad odete kući, nećete misliti na ono što vas još čeka i bićete rasterećeniji. A imaćete i vremena za pauzu.

Ne preskačite pauzu – potrebno vam je da protegnete noge, da se prošetate, da nešto pojedete, popijete kafu, osvežite se.

Ukoliko ne morate, ne preuzimajte na sebe gomilu obaveza – to jeste način da se istaknete na poslu, ali ako uz to ne ide adekvatna nagrada, ako ne dobijate povišicu i ne napredujete u karijeri, usmerite svoje ambicije na nešto drugo, a posao obavljajte korektno – to je sasvim dovoljno.

Editors choice