Sve je izvesnije da je od nedavno skandinavski chic zamenio francuski, i da su sve više Skandinavke te za koje vezujemo termin infulenserke, no činjenica je da je francuski stil nešto što je neprolazno. Žene ove izuzetno chic zemlje, će zauvek držati ako ne prvo a ono svakako neko među prva tri mesta na listama najstilizovanijih, kada je u pitanju maksimalan stil uz minimalno truda. Da, naravno da postoje i drugi stilovi koji nam prijaju i koje volimo, ali francuski će uvek ostati sinonim za je ne sais quoi. Ono nešto čemu ne znamo ime ali što je nestvarno i nepogrešivo stylish. Ležerno razbarušena kosa, minimalno šminke, i svedeni a fantastično krojeni komadi… deluje da to mogu taaako dobro da iznesu samo Francuskinje!

Francuska moda je možda misteriozna i deluje nedostižno, ali zapravo to nije. Kao što na prvom mestu treba da prihvatiš celokupnu francusku filozofiju opuštenog pristupa oblačenju i kombinovanju, tako postoje i neki stilski znakovi kraj puta koji mogu da ti pomognu da u svoj garderober inkorporiraš franuski modni povetarac.

Najverovatnije glavna francuska modna pravila već znaš, to jest osećaš ih i delaš po tom osećaju. Kao na primer svetogrdni čin češljanja, i to da stvari zapavo mnogo bolje izgledaju kada ih obučeš i isprobaš, dese se neki čudni ali mnogo bolji spojevi nego što možeš da zamisliš. Francuske devojke se zabavljaju i žive život punim plućima, ili nam tako barem deluje kada pogledamo njihove garderobere, ali zaista postoje određeni faktori i mala “pravila” koja sve kao da gotovo urođeno znaju i prate. Francuska škola stila se zapravo sastoji od par prililno jednostavnih pravila i predloga, koji veoma lako postaju deo lifestylea.

Gole noge… kad god to vremenski uslovi dozvoljavaju

Možda je većina Francuskinja blagosloveno dobrim izgledom, i lepim nogama, ali da li je još neko primetio da sa prvim zracima sunca, a boga mi i bez njega, ove devojke uleću u svoje omiljene suknje i prolećnu obuću? Ima nečeg zanimljivog u pravljenju balansa i igranju sa teksturama, a i godišnjim dobima u jednom outfitu. Gore džemper, i dugi rukavi, dole gole noge i leto na stopalima.

Comments