Jako je bitno naći dobar regenerator. Pronađite regenerator za kosu koji daje dodatnu vlagu (ovakav tip kose je najšešće suv i treba mu dodatna vlažnost i hidratacija). Nemojte koristiti šampone koji imaju 2 u 1, odnosno i šampon i regenerator. Nakon jednog šamponiranja i ispiranja, na kosu nanesite regenerator, ravnomerno, a zatim je raščešljajte. Nakon toga dobro je isperite, i uzmite u obzir da je za ovo najbolja vrlo mlaka voda (ako možete izdržati, naravno). Nakon ispiranja dobro je ostaviti da se voda ocedi iz kose, i nikako je nemojte opet češljati. Izbegavajte grubo trljanje peškirom. Ono što možete uraditi je da samo lagano pokupite višak vode s vrhova kose, još dok ste pod tušem.

Ostavite neka vam se kosa suši oko 15 minuta. Za to vreme nemojte je brisati niti češljati. Nakon toga nanesite kremu za negu kovrdžave kose. Bitno je izabrati dobru kremu, ali i to ćete uspeti nakon nekoliko pokušaja i grešaka. Kremu razmažite preko dlanova i nanesite je od vrhova prema korenu, s tim da je na sam koren ne treba nanositi. Nanosi se otprilike na tri četvrtine dužine kose, gledano od vrhova ka dole. Sve ostavite desetak minuta da dobro upije.

curly hair wedding styles101 Male tajne kovrdžave kose

Nakon ovoga možete još naneti gel ili penu za kovrdžavu kosu. I njih razmažite preko oba dlana, te nežnim pokretima nanesite po kosi. Bitno je ne utrljavati, nego sve raditi laganim, nežnim pokretima. Ostavite neka se kosa suši na vazduhu, a povremeno možete podići kosu od vrhova prema korenu.

short curly hairstyle4 Male tajne kovrdžave kose

Comments