Odlazak frizeru trebala bi biti navika koju obavljate najmanje tri puta godišnje, kako bi vam skratio vrhove i stanjio volumen kose. Takođe, bitno je naglasiti da su mnogi frizeri ispraksovani za ravnu kosu i mnogo njih zapravo neće znati šta raditi sa vašom bujnom kovrdžavom kosom, zato je najbolje da se, ako već ne želite da se neko uči na vašoj glavi, raspitate za nekog dobrog frizera koji zna raditi sa kovrdžavom kosom.

Curly Hair Care9 Male tajne kovrdžave kose

Zapamtite da bi trebalo izbaciti četku za negu kose! Najbolji je češalj sa širokim zupcima ili, što mnogi preporučuju, najbolje je za kovrdžavu kosu koristiti vlastite prste! Nekad se čak preporučuje da je najbolje zaboraviti šampone, jer sadrže sastojke koji isušuju kosu, što je posebno vidljivo upravo na kovrdžavoj kosi. Zato se preporučuje da se samo stavlja regenerator, a nežni šamponi tek povremeno.

2312 Beyonce Knowles Male tajne kovrdžave kose

Osim toga, za kovrdžavu kosu postoji i metoda nazvana plopping ili plunking, za koju mnoge kovrdžaave devojke kažu da je najbolja. Nakon nje, kovrdžava kosa izgleda sasvim normalno i ne previše razbarušeno. Radi se o tome da se nakon pranja regeneratorom (dakle, bez šampona) i nanošenja kreme i gela za negu kovrdžave kose, ona umota u peškir od mikrovlakana i tako drži od 20 do 30 minuta, a neke devojke je tako ostave i preko noći.


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Comments