Ako ludite od ljubavnih “strategija”, povlačenja “pravih poteza” i neprestanog razmišljanja o tome šta će druga osoba pomisliti i učiniti, ako vi uradite ili ne uradite ovo ili ono, ako birate istinu, poverenje i poštovanje, znajte da niste sami u tome. Ima još onih koji se opiru glupostima i stereotipima i preuzimaju na sebe težak teret emotivne evolucije, čije će plodove brati neke druge ljubavi, u budućnosti. Budite ohrabreni, ne posustajte i držtie na pameti ono što je zaista važno. 

Postupajte prema drugima onako kako želite da oni postupaju prema vama

Vi ste osoba koja odbacuje igrice, vi preuzimate odgovornost za svoja osećanja. Volite onako kako želite da budete voljeni. Budite ljubazni, nežni, otvoreni, pokažite osećanja. Ne krijte se iza cinizma i ogorčenja. Budite ranjivi. Ako osoba koju volite ne odgovara na isti način, to nije odgovarajuća osoba. Možda će naučiti. A možda neće. 

Budite iskreni

Ljudi lažu i očekuju da i drugi rade to isto. Ali vi morate biti vrlo hrabri i ostati iskreni, morate dati šansu drugima da nauče da prepoznaju i cene vašu iskrenost. Da, to je visok ulog i cena je velika. Međutim, to je vaš život i imate pravo i dužnost da ga živite prema sopstvenim uverenjima i potrebama, bez foliranja. 

Comments