Svaka od nas konstantno misli o svojoj kosi, ali nažalost, nemamo uvek dovoljno vremena da joj se posvetimo. Ipak, postoje oni mali trikovi koji ne zahtevaju puno truda, a koji čine da naša kosa izgleda efektno i dobro u skoro svakom trenutku. Pridržavajte ih se redovno i ne zaboravljajte da ih uvrstite u svoju svakodnevne rutine, i vaša kosa će uvek biti uredna bez preterane potrebe da je dodatno negujete i stilizujete. Koji su to mali trikovi koji našoj kosi mnogo znače – pročitajte u nastavku teksta.

Uvek pramenove oko lica uvijte na spolja

Ukoliko želite da otvorite svoje lice, predlažemo vam da za početak pramenove oko lica stepenujete. Kada su vam pramenovi oko lica kraći, oni će se lakše uvijati i lepše vam naglasiti oblik lica, a mi vam predlažemo da ih uvek uvijate blago ka spolja. Da, neke davne 2008. godine bilo je popularno biti u EMO stilu i nositi stepenastu kosu i šiške na stranu koje vam zaklanjaju polovinu lica – ali to vreme je davno prošlo, i sada je trenutak da se ne krijete iza kose i pokažete se u najboljem svetlu. Nabavite široku okruglu četku i pri feniranju kose pramenove izvijajte na spolja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALISSA (@alissajanay)

Ako vam se kosa brzo masti, pakovanje stavljajte samo na krajeve

Razumljivo je, svaka od nas uglavnom želi bujnu i sjajnu, negovanu kosu. Ipak, usled farbanja se dešava da naša kosa postane suva i izgubi sjaj, i zato je potrebno da je oporavimo regeneratorom ili pakovanjem. Ono na šta morate paziti kod nanošenja pakovanja na oštećenu kosu je da ga ipak ne nanesete na celu kosu do korena, jer ako vam se kosa brzo masti – još masnije će izgledati kada je cela istretirana pakovanjem. Da, ona će biti malo zdravija, ali će delovati manje čisto i izgubiće vizuelno na volumenu. Dakle, pakovanje ostavite samo za krajeve.

Oblik šiški odredite po izgledu svog čela

U zavisnosti od toga da li imate visoko ili nisko čelo – planirajte da li ćete imati šiške ili ne, i kog će one oblika biti. Devojke sa manjim čelom bi mogle nositi dublje šiške, kako bi im čelo vizuelno izgledalo izduženije, dok bi one sa višim čelom trebalo da nose pliće šiške, ali u “zavesa” stilu, koje se nastavljaju na pramenove oko lica i uokviruju ga. Takođe, ako imate niže čelo možete ošišati i šiške do polovine čela, u stilu čuvene filmske junakinje Amelie Poulain.

Comments