Zapamtite njegovo ime: Cosmo Jarvis je zgodni američko-britanski glumac u usponu, koji je trenutno zvezda serije Shogun. Serija je dobila vrhunske kritike i brzo je osvojila srca publike širom sveta.

Zbog svega toga, ovog ponedeljka je Cosmo naš man crush i vreme je da i vi upoznate ovog glumca malo bolje!

Ko je Cosmo Jarvis?

Jarvis (34) je rođen u Nju Džersiju u SAD, od majke Jermenke i oca Britanca. Sa roditeljima se preselio u Englesku sa tri meseca. Počeo je svoju karijeru kao muzičar – njegov prvi singl Gay Pirates je objavljen u januaru 2011. godine. Izdao je dva indie albuma.

Takođe je napisao i režirao ostvaranje u kojem je glumio, The Naughty Room, komediju o mladiću čija ga majka drži zaključanog u kupatilu, koju je snimio u kući svoje bake.

Kao glumac, prvo je privukao pažnju kao ljubavnik Florence Pugh u filmu Lady MacBeth iz 2016, a kasnije je imao marginalne akcione uloge u više epizoda serija Peaky Blinders i Raised By Wolves. Ali serija Shogun, koji su kreirali Justin Marks i Rachel Kondo, zasnovana na istorijskom romanu Jamesa Clavella iz 1975, označava njegov uspon ka svetskoj slavi.

Uspeh revije i rekordni broj gledanosti su nešto što još nije u potpunosti razumeo, kako je rekao GQ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cosmo Jarvis (@cosmo.jarvis)

Jarvisov nastup u ulozi Johna Blackthorna u seriji Shogun je dobio vrhunske kritike. The Washington Post je napisao da on „sjajno kanališe“ svoju ulogu napuštenog engleskog mornara u istorijskoj drami. Empire je opisao Jarvisa kao „ubedljivog” i „magnetskog”.

U svojoj recenziji, Nick Clark je napisao za Evening Standard: „Jarvis je jedan od onih glumaca koji nije samo kameleonski – svako ko ga je video u Calm with Horses, a zatim u Persuasion, može da potvrdi njegovu moć transformacije – ali uvek donosi toliko toga više za ulogu od pukog izgovaranja reči po redosledu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cosmo Jarvis (@cosmo.jarvis)

Nakon Shoguna, Jarvis će glumiti u nekim filmovima visokog profila, uključujući Alto Knights, gangsterski film sa Robertom De Nirom.

Kako kaže, Cosmo mrzi termin networking i drži se dalje od društvenih mreža, a još nije naučio da prihvata komplimente.

“Za mene je kompliment priznanje kompetentnosti, a kompetentnost je ono što bi trebalo da poseduje osoba koja radi na nekom zadatku, u suprotnom bi neko drugi koji je kompetentniji trebalo da ima poziciju. Kompliment je tada teže primiti nego kritiku, jer kritika ima jasnu svrhu da obrazuje i katalizira evoluciju, ali kompliment služi samo da stagnira tekući razvoj koji vas je doveo do tačke da uopšte dobijete kompliment. Drugim rečima, ne znam da prihvatim kompliment”, rekao je za Crush Fanzine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cosmo Jarvis (@cosmo.jarvis)

Zanimljivo je da se uopšte ne zna baš ništa o njegovom privatnom životu, što je danas retkost. Postoje blogovi koji sugerišu da je oženjen – da je početkom 2024. ušao u brak sa dugogodišnjom partnerkom po imenu Emily. Međutim, nijedan verodostojan izvor nije potvrdio ovu informaciju.

Pročitajte i ovo: 10 poznatih parova koji su se venčali u tajnosti

Naslovna fotografija: instagram.com/cosmo.jarvis

Božica Luković

Comments