Potpuno je sigurno da danas verovatno nema osobe kojoj ovo ime nije poznato. Ako treba malo podsećanja, probajmo ovako: živahne plave oči, bakarna kosa, čekinjasta brada i razoružavajuće blistav osmeh. Oh, i da, odnedavno oženjen švedskom slatkicom Alisijom Vikander. Ring a bell? Jasno da da.

Njegov najnoviji film “The Snowman“, triler smešten u Oslu, u režiji Tomasa Alfredsona, pomalo je naivna triler-horor-misterija o detektivu Hariju Holu (Fasbender), koji se pored zavođenja reda u gradu bavi i ličnim problemom alkoholizma, i otkrivanjem serijskog ubice. U “The Snowman” ima svega od identičnih blizanaca, motorizovanih garota, ozbiljnih povreda i začuđujuće velike količine muzike Aphex Twina. Ima svega, ponajmanje snage i smisla,  no Fasbendera što se tiče on je bio profesionalan, ali znamo da može daleko više od toga.
U suštini, ovaj film je retko pogrešno skretanje, u blistavoj karijeri ovog glumca, što ne bi bio problem da je slučaj usamljen i da pre njega nije bila serija fejlova poput filmova “Assassin’s Creed”, “Alien: Convenant” itd. Međutim, činjenica je da za to ne treba kriviti glumce, koliko pad kvaliteta na uštrb kvaniteta, brzinu filmske industrije i neusklađenost objavljivanja  što dovodi do toga da se u roku od godinu dana zaređa više filmova sa istim glavnim glumcem, pa tako neretko svakih par meseci imamo novi talas razočaranja. Međutim to i jeste zamka, i razlog zašto bi se trebalo podsetiti Fasbendera kao onog što jeste. 

Comments