Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

Kako se “radi” ljubav prema sebi u 2020?

Sa liste (neispunjenih) odluka: 5 saveta kako da uspešno dođeš do željene figure

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Srpski modni dizajner, Marko Mitanovski, za samo nekoliko godina uspeo je da napravi uspeh svetskih razmera. Ovaj mladi, talentovani dizajner je ostvario veće uspehe od bilo kog srpskog dizajnera ikada, a njegove modele nose poznate zvezde širom sveta.

“Spektakularne geometrijske kreacije Marka Mitanovskog najviše su privukle pažnju na reviji održanoj u atrijumu muzeja “Balenciaga”. Posebno su se istakle kreacije sa dizajnom i motivima teatralnog i vajarskog karaktera, sa aluzijama na geometriju”, reči su španskog web magazina “Diariovasco” nakon nedavno održane modne revije u Španiji.

Foto 11 Marko Mitanovski svojim kreacijama beleži svetske uspehe

Mitanovski je 17. decembra predstavio modele u čuvenom španskom muzeju "Balenciaga"

Markov vrtoglavi uspeh je počeo 2009. godine kada je na konkursu britanskog izdanja magazina “Vogue” izabran za jednog od četiri mlada dizajnera, koja su dobila priliku da svoj rad predstave na London Fashion Week-u.

Od tada se nižu uspesi, a na prethodnom Beogradskom Fashion Week-u model ovog mladog kreatora se našao i na reviji trideset najboljih srpskih dizajnera. Koliko mu ovo priznanje znači ekskluzivno za Wannabe Magazine, Marko kaže:

“Naravno da mi ta vrsta priznanja imponuje, jer smatram da imamo izuzetno jaku modnu scenu i naći se u redu sa pojedinima za mene je veliki kompliment. Posebno sam srećan što sam baš u okviru te revije ostvario saradnju sa meni omiljenom glumicom, Anđelikom Simić.”

Foto 2 Marko Mitanovski svojim kreacijama beleži svetske uspehe

Njegove modele nose Lady Gaga, Skin, Sophie Elis-Bextor, Katie Menula

Marko priznaje da trenutno radi na novoj kolekciji, ali tačan datum za njeno prikazivanje još uvek nije utvrđen. Ono što je sigurno, jeste da će se desiti tokom ove godine.

Na pitanje koliko je teško ostvariti uspehe na evropskoj i svetskoj modnoj sceni i koliko je on zadovoljan svojim napretkom u inostranstvu Marko kaže:

“Mislim da je pored talenta, faktor sreće izuzetno bitan. Meni se posrećilo da se nađem na pravom mestu u pravo vreme. London je u modnom smislu idealna platforma za dizajnere koji su skloniji eksperimentisanju. Pozornost svih internacionalnih medija je u Londonu i to u mnogome pomaže bržoj promociji brenda. Ako vredite, primete vas i opstajete. Na moju veliku sreću to se i meni desilo.”

Mitanovski se u medijima često pominje kao saradnik Lejdi Gage (Lady Gaga) sa kojom je imao priliku da sarađuje u više navrata za potrebe magazina, poznate android reklame i njenih turneja. Na svojim koncertima tokom poslednjih godinu dana ona putem video radova prezentuje njegove komade odeće.

“Razumljivo je da je saradnja sa Lejdi Gagom doprinela mojoj karijeri. Tim koji sa njom radi je u samom vrhu modnog biznisa i saradnja sa njom obezbedila mi je ozbiljniji prodor na internacionalno tržište. Saradnja sa njenim timom uvek je vrlo konkretna i profesionalna. Sarađujemo na više projekata, ne samo za nju kao izvođača. Uvek mi je izrazito zaovoljstvo da sarađujem sa kreativnim ljudima, a oni to i dokazano jesu”, kaže Marko na temu saradnje sa poznatom pevačicom i njenim timom.

Nakon kratkog boravka u Beogradu, Marko nastavlja da osvaja svetske prestonice.

“Za nekoliko dana putujem sa svojim timom u Rim gde ću imati promociju. Nakon toga idemo u Čile. To su trenutno aktuelni planovi”, kaže ovaj mladi kreator i priznaje da mu tokom putovanja najviše nedostaju prijatelji i porodica.

Foto 3 Marko Mitanovski svojim kreacijama beleži svetske uspehe

Svetsku popularnost stekao je svojom diplomskom revijom "Lady Macbeth"


Milan Maglov je marketing menadžer koji ne dozvoljava da mu životom zavlada svakodnevna rutina, te se trudi da sitnicama razbije monotoniju i širi pozitivnu energiju oko sebe. Voli svoje prijatelje, voli da putuje, sve bi da proba, i u duši je još uvek dete. Svakodnevno uredjuje stranicu “Dnevna doza kreativnosti”. Omiljeni citat: “Be the change you wish to see in the world!

Editors choice