Jedno od najvećih imena hrvatske elektronske scene je zasigurno MATRODA. Otkad je započeo svoju karijeru, ovaj dvadesetjednogodišnjak je dobio podršku svetskih muzičara kao što su DJ Snake, Diplo, Dillon Francis, Porter Robinson, Martin Garrix, Knife Party, Zedd, Jauz, Calvin Harris i mnogi drugi, a da ne spominjemo pohvale prestižnog muzičkog magazina Billboard nakon što je objavio svoj remix za Bad & Boujee, no.1 hit rap benda Migos. Pored Billboarda, tu su i pohvale od We Rave You, Your EDM, Dancing Astronaut i mnogih drugih. Mi smo ga uhvatili na momenat pre njegovog nastupa na Foam Festu Rumi koji se održava 20. jula i razgovarali sa njim o muzici, inspiraciji i pomalo o privatnom životu.

MATRODA e1563532563438 MATRODA: O muzici, inspiraciji i omiljenim nastupima

WANNABE MAGAZINE: Nastupao si na mnogo festivala širom sveta, kako se osećaš po pitanju svog nastupa na FOAM Festu u Rumi 20. jula?

MATRODA: Osećam se super! Jako mi je drago da ću nastupiti po prvi put u Srbiji baš na festivalu u Rumi. Čuo sam da je atmosfera uvek odlična na tom festivalu.

S obzirom na to da se dosta puta nađeš na vrhu svetskih top lista, gde ti se do sada najviše svidela reakcija publike kada čuje tvoju muziku?

U svakoj državi i na svakom kontinentu je drugačije. Reakcija u SAD i Australiji je uvek jako dobra. Uveran sam da ću moći da kažem isto i za Srbiju nakon nastupa.

Pored toliko festivala na kojima si nastupao, koji ti je bio nainteresantniji? Koji ćeš posebno pamtiti?

Svaki festival je priča za sebe, jako teško je izdvojiti neke od njih. Možda bih najviše izdvojio festival Spring Awakening u Čikagu sa poslednje turneje. Jako mi se svidelo što su ljudi bili jako zainteresovani za moj stil muzike i svaka traka koju sam pustio je imala odlične reakcije publike.

Šta te generalno inspiriše kada stvaraš novu muziku?

Uvek slušam različite žanrove muzike, od rock-a preko eksperimentala pa sve do drum & bass-a. Najviše volim istraživati neke manje poznate producente koji imaju super produkciju. Tu najviše pronađem inspiraciju da stvaram novu muziku.

Nastupao si rame uz rame sa Diplom, Martinom Garrixom, Major Lazerom, Zeddom, Calvinom Harrisom – sa kime bi još voleo da sarađuješ u skorijoj budućnosti?

Iskreno me ne interesuju toliko velika imena u muzičkoj industriji, više me interesuje kreativnost i novi zvuk. Radije sarađujem sa nekim novim izvođačem koji ima poseban zvuk koji je drugačiji od svega što smo do sada čuli, ali naravno imam veliki respect za sve prethodno nabrojane izvođače.

Comments