Svako ko je iskusio zaljubljenost, dodatno se zaljubio u to kako se oseća, u slobodu vetra koji zuji u ušima i ne dozvoljava nam da čujemo upozorenja zdravog razuma, u ludilo, za koje pre toga nije ni znao da je u stanju da ga oseti i proživi. Svi žele da se ponovo zaljube i strahuju da možda neće moći, da su u tom intenzitetu potrošili sav beskraj koji nam je dat u ovom galopirajućem i prekratkom telesnom postojanju.

Zaljubljenost možda jeste bolesno i vandredno stanje, ali je takođe stanje inspiracije i nadahnuća, zaljubljenost je eliksir mladosti, poezija i vaskrsnuće.

A ovaj svet ne može bez magije beskraja, bez iskustva uzleta, bez poezije odbacivanja sputavajućih granica sopstva, baš kao što ne može ni bez svesti, ega i utvrđenih granica postignuća i delotvornosti.

Zato kad kažemo ljubav, mislimo zaljubljenost. Mislimo na ono najlepše što možemo da iskusimo u ljubavi, na zanos i čaroliju. Ne mislimo na onaj dosadan, težak i naporan deo koji nam tako često ne polazi za rukom, u kome ostajemo neuki, uskraćeni, nezadovoljni i neostvareni, na građenje odnosa, na zdrave kompromise i bolna prihvatanja, na toleranciju i razumevanje, na razočaranje kad otkrijemo da ljubav u realnosti nije ni malo opojna, jer ne možemo da živimo opijeni, iako pokušavamo. Nije predviđeno. Dato nam je da iskusimo zanos, da poletimo, da osetimo moć potpunog predavanja, ali zatim smo obavezni da se vratimo u ograničenja sopstvene realnosti, da gradimo partnerstvo, ili da se suočimo sa svojom nemogućnošću da ljubav održimo kroz izazove svakodnevice.

zaljubljenost 2 Medeni mesec traje   tri meseca!

Pročitajte još i ovo:

Stvari sa kojima se suočavate u vezi kad vam nije dobro

5 razloga zašto vam srce nije slomljeno, čak i kada jeste 

Stvari koje naučite o prevari iz ličnog iskustva

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotogrfaija: www.fashioneditorials.com

Aleksina Đorđević

 

Comments