Met Gala veče je iza nas, a poznate ličnosti još jednom su dale sve od sebe da nas oduševe i iznenade svojim neobičnim autfitima i beauty lookovima kojima su ih ispratili. Kao i uvek, internet je goreo od količine komentara (kako pozitivnih, tako i negativnih) – a mi smo za vas nakon top listi najboljih i najgorih autfita, izdvojili i najbolje, odnosno najautentičnije beauty lookove sa crvenog tepiha ovogodišnje Met Gala večeri. Neke od poznatih ličnosti u ovogodišnjim izdanjima gotovo da nismo prepoznali, dok su nas druge oduševile svojim idejama, a u svakom slučaju, nije nam bilo dosadno. I naravno, ne zaboravimo na Kim koja se nije našla na ovoj listi – ali samo zato što nismo sigurni da li se maska koja prekriva lice smatra beauty statementom ili skrivanjem? Šta vi mislite o tome?

Yara Shahidi

Glumica i lepotica Yara Shahidi oduševila nas je svojim retro lookom, koji je bio inspirisan američkom pevačicom, plesačicom i glumicom francuskog porekla – Josephine Baker. Yara je dala omaž njenoj čuvenoj kiss curl lokni na čelu, a njen look uključivao je i sjajnu traku u kosi, veo, meke lokne i nežnu šminku u prljavoroze tonovima.

Gigi Hadid

Iako nismo oduševljeni Prada autfitom u kojem se Gigi pojavila na crvenom tepihu, njena šminka i frizura bili su gotovo savršeni. Gigi, koja je inače poznata po svojoj prirodno plavoj, svetloj kosi – iznenadila nas je sjajnom, bakarnom kosom u stilu Jessice Rabbit, podignutom u retro bujni rep kakav smo nekada viđali na Priscilli Presley. Za njenu šminku, i plavu senku koja joj je isticala boju očiju bila je zadužena njena dugogodišnja šminkerka, Erin Parsons.

Lupita Nyong’o

Za Lupitinom kosom su se okretali fotografi, a za njenu sjajnu frizuru zaslužan je Vernon François. On je bio inspirisan konceptualnom umetnicom Lornom Simpson, a frizura koju je kreirao imala je teksturu oblaka i bila nesvakidašnjeg oblika. Iza šminke stajao je Nick Barose, koji je iskoristio priliku da Lupitin makeup look uklopi uz njenu denim Versace haljinu.

Gemma Chan

Gemma Chan je bila inspirisana Annom May Wong, glumicom kinesko-američkog porekla. Ona je limun-zelenu senku na očima, koju je odabrao Daniel Martin, uklopila uz skulpturalne pletenice za koje je zaslužan Owen Gould.

Maisie Williams

Isprva nismo mogli da prepoznamo glumicu Maisie Williams, najpoznatiju po svojoj ulozi u seriji Game of Thrones. Ona je imala goth inspired beauty look, sa izblajhanim obrvama, efektnim ajlajnerom i tamnim karminom, koji je dodatno bio upotpunjem skulpturalnom, crnom frizurom.

Comments