slika u tekst1 Milena Miljković, modni kreatorWANNABE MAGAZINE: Za koji tip žene kreiraš?

MILENA MILJKOVIĆ: Moje kreacije  su namenjene ženi u kojoj su sjedinjene dve ličnosti, jedna je samosvesna, moćna, uporna i jaka, a druga je nežna, romantična i krhka.
Danas žene pomeraju granice i pre svega su borci, ali ipak ne smeju izgubiti u sebi onu nevinu devojčicu.

Šta te inspiriše?

Inspiraciju pronalazim svuda oko sebe. Mogu me inspirisati epohe, umetnici i bajke. Moje nadahnuće su podjednako i male i velike stvari, bitno je da izazovu neke iskrice u meni i podstaknu me da stvaram.

Šta je must have ove sezone?

Neizostavan deo vašeg outfita ove jeseni bi trebalo da bude topao i mekani vuneni džemper sa krznom, u beloj ili sivoj boji, a uz ovo idealno ide efektan akcesoar poput vintage broša.

Tvoji dalji planovi?

Iako će zvučati kao kliše, san svakog kreatora, pa tako i moj su revije u Milanu, Njujorku, Parizu itd. Ipak ću pre svega morati da se zadovoljim malo realnijim željama i pristupim njihovom ostvarivanju. I dok pratim svoju zvezdu samo je nebo granica.

Kako si izgradila svoj stil?

Volim bajke, romantiku, često sanjarim i prepustam se mašti. Sve su ovo moji pokretači, ideje vodilje i nešto što nije moglo a da ne ostavi trag na moj stil. Detinjstvo veselih boja, osmeha, cvetova čuvam i danas u sebi. A lepršave haljine, mašne i karneri su ključ za evociranje mojih uspomena, ali i najvernija slika mog stila danas.

Tvoj omiljeni brendovi?

Od naših brendova mi se dopada trikotaža Ivković, pre svega zbog jakih boja, dezena i trikotaže, a od stranih Monsoon, zbog lepih materijala i uticaja Dalekog Istoka.

Kako ti se čini moda na ulicama Beograda?

Iako obiluje kreativnim mladim ljudima, Beograd, tj. Srbija i nije baš najpogodnije tlo za upečatljiv modni izraz. Čini mi se da ovde imamo dve ekstremne situacije, ili mlade koji željno bacaju pogled na izloge znajući da su im te stvari nedostupne, ili zaslepljenost brendiranim stvarima gde ne važi pravilo “manje je više”, već je bitno istaći etiketu u prvi plan.
Iskreno me zadivi, kada na ulici sretnem vršnjake koji ono što nose znaju da poistovete sa svojom ličnošću i tako doprinesu unikatnosti, a ne uniformisanosti.

Comments