Najbolje kod savremenog dizajna jeste prihvatanje svega što je kvalitetno, praktično, funkcionalno i veoma lepo – iz različitih stilova i epoha. Da bi mešavina stilova dala skladan rezultat, potrebno je da se držite nekoliko smernica – minimalizam, vedrina, prirodni materijali.

Sva pravila možete da prekršite, ako imate ideju i umete da se ne izgubite u slobodi izbora – ukus je presudan, pa se zato vodite onim što rade savremeni dizajneri.

Oni preferiraju nameštaj ravnih i jednostavnih linija, koje smanjuju utisak masivnosti velikih komada (kao što su kreveti, kauči, ormari…) i prirodne materijale, koji takođe daju utisak lakoće – bambus, drvo, pluta, pamuk, staklo… Prirodni elementi kao što je kamen, glina, cigla, doprinose toplini i atmosferi koja usklađuje savremeno, pa i futurističko, sa prirodnim okruženjem.

Kada su boje u pitanju, one su pretežno neutralne i svetle. Podovi od svetlog drveta, prozračne zavese, zelena, plava, boja zemlje, bež. Mat materijali kombinuju se sa sjajnim furnirom i mesnganim elementima, a moguće je uskladiti ih i sa crno-belim geometrijksi raspoređenim momentima, koji daju utisak elegancije i luksuza.

Comments