Hot topics

Lea x WANNABE: Pet trendova koje ne smeš da ispustiš iz vida!

Kendall Jenner: Modni fenomen i devojka koja je pokrenula social media revoluciju

Mladi ljudi – izvor nove energije

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

1/2

Najbolje kod savremenog dizajna jeste prihvatanje svega što je kvalitetno, praktično, funkcionalno i veoma lepo – iz različitih stilova i epoha. Da bi mešavina stilova dala skladan rezultat, potrebno je da se držite nekoliko smernica – minimalizam, vedrina, prirodni materijali.

Sva pravila možete da prekršite, ako imate ideju i umete da se ne izgubite u slobodi izbora – ukus je presudan, pa se zato vodite onim što rade savremeni dizajneri.

Oni preferiraju nameštaj ravnih i jednostavnih linija, koje smanjuju utisak masivnosti velikih komada (kao što su kreveti, kauči, ormari…) i prirodne materijale, koji takođe daju utisak lakoće – bambus, drvo, pluta, pamuk, staklo… Prirodni elementi kao što je kamen, glina, cigla, doprinose toplini i atmosferi koja usklađuje savremeno, pa i futurističko, sa prirodnim okruženjem.

Kada su boje u pitanju, one su pretežno neutralne i svetle. Podovi od svetlog drveta, prozračne zavese, zelena, plava, boja zemlje, bež. Mat materijali kombinuju se sa sjajnim furnirom i mesnganim elementima, a moguće je uskladiti ih i sa crno-belim geometrijksi raspoređenim momentima, koji daju utisak elegancije i luksuza.

Editors choice