Mirjana Gomilanović je supruga i majka troje dece. Ona je sertifikovani biznis kouč, sertifikovani konsultant i trener brojnih svetskih konsultanstkih kuća, vlasnica i direktor Agencije za poslovnu izuzetnost “One2Grow”. Autor je knjige “Svetionik u meni”. Kako je sama opisuje, knjiga na veoma životan način približava koučing svima.

Veliki deo svoje karijere je provela na pozicijama menadžera i direktora u velikim domaćim i internacionalnim korporacijama. Kaže za sebe da veruje u sreću i u to da smo svi dužni da budemo srećni. Posvećena je rastu i razvoju sebe, svojih najbližih i svojih klijenata. Veruje u bezrezervnu ljubav i doživotno davanje.

Mirjana Gomilanovic wannabe magazin 7 Wannabe intervju: Mirjana Gomilanović, akreditovani biznis kouč i konsultant

WANNABE MAGAZINE: Vi ste jedan od samo tri kouča u Srbiji sa statusom sertifikovanog kouča u Svetskoj Federaciji Koučeva. Šta to tačno znači?

MIRJANA GOMILANOVIĆ: Biti deo Svetske Federacije Koučeva (International Coach Federation, ICF) je velika čast i ponos. To što sam postigla da budem rame uz rame sa uzorima i najvećim svetskim koučevima, što imam priliku da sa njima razmenjujem iskustva i znanja je neprocenjivo za moj lični rast i razvoj. U jednom periodu života završiti treninge, položiti ispit i dobiti titulu ACC (pridruženog sertifikovanog kouča) je bio moj cilj. Sada je to sjajna stepenica na koju sam se popela, da bih nastavila svoje putovanje ka onome što ja zaista želim – vrhunski biznis kouč.

Sa druge strane, biti član ICF-a je velika odgovornost. Koučing kompetencije i pravila koja su propisana članstvom i koja se moraju poštovati meni kao kouču, ali pre svega mojim klijentima, garantuju visok nivo profesionalnosti i etike.

Mirjana Gomilanovic wannabe magazin 1 Wannabe intervju: Mirjana Gomilanović, akreditovani biznis kouč i konsultant

Kako savetujete svoje klijente da maksimalizuju svoje mogućnosti?

Ja sam jedna od onih koji duboko veruju da u svakome od nas čuči šampion. Bilo da se radi o vrhunskom kulinarstvu, sportskim veštinama, sposobnosti da prepoznate potrebu i pomognete drugima ili vodite multinacionalnu korporaciju sa stotinama hiljada zaposlenih.

Duboko sam uverena da je moja misija na ovom svetu da doprem do što je moguće većeg broja ljudi i da im pomognem da otkriju svoje talente, svoje skrivene snage i potencijale.

Ja svoje klijente ne savetujem. Ja im dajem krila, tako što ih kroz koučing proces “primoram” da zarone duboko u sebe, otkriju svoje želje i motive i sami pronađu mogućnosti i odaberu one načine za koje veruju da će im pomoći da ostvare željene ciljeve.

Vlasnik ste Agencije za poslovnu izuzetnost “One2Grow”. Koje programe nudite svojim klijentima?

Sjajna je činjenica da se u Srbiji sve više obraća pažnja na razvoj poslovanja putem razvoja zaposlenih. Nekada je situacija bila drugačija. Razvoj poslovanja se bazirao na umešnosti i povezanosti top menadžmenta sa jedne i sistemu kažnjavanja (čuvenih “10% od plate”) sa druge strane.

Kako su naši klijenti, mahom, strane korporacije i domaće razvijene kompanije koje su organizovane po principu multinacionalnih kompanija, imamo tu sreću da zajedno sa svojim klijentima razvijamo i izvodimo programe i projekte koji, pre svega, adresiraju izazove u liderstvu i menadžmentu. Dakle, naši programi su prevashodno namenjeni ljudima koji vode ljude – bilo da se radi o top menadžmentu (“C” nivou menadžmenta) ili srednjem menadžmentu, vođama timova, supervizorima i slično.

Naši programi su osmišljeni tako da podržavaju i šire “dobro”. Kada kažemo “dobro”, pre svega mislimo na dobro u pojedincu (njegov lični razvoj), a zatim kroz širenje na tim i korporaciju dolazimo do stvaranja dobre klime za poslovanje i život u zajednici i okruženju uopšte.

Kroz programe i projekte koje sprovodimo trudimo se da dotaknemo sve one oblasti i veštine čijim unapređenjem i primenom dolazi do promena u stilu komunikacije, motivacije i vođenja ljudi. Zbog toga, većinu programa realizujemo kao kombinaciju koučinga i treninga – tako klijentima dajemo prostora da aktivno učestvuju u kreiranju i izvođenju programa, te time kreiraju iskustvo i obavežu se na primenu naučenog.

Naši programi obrađuju teme kao što su: umetnost rukovođenja – sa akcentom na koučing kao stil rukovođenja i na izazov upravljanja mladim generacijama, razvoj timova, podržavanje različitosti u timu kao prednost, situaciono rukovođenje i faze razvoja zaposlenih, razvoj liderskih veština, upravljanje promenama, lična organizacija u vremenu, balansiranje privatnog i poslovnog života i slične teme.

Mirjana Gomilanovic wannabe magazin 3 Wannabe intervju: Mirjana Gomilanović, akreditovani biznis kouč i konsultant
Comments