5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Tetovaže su in! Šepure se svuda! Da li su one varvarski čin ili smelost da se iskaže jedna nova filozofija?

Doktorka:

“To nipošto nije zdravo, šteti koži i može dovesti do komplikacija…”, prekorni niz uverenja o štetnosti usredsređen na osporavanje tog vida prljanja i unakažavanja kože.

Rok zvezda:

S opuškom na ivici usana promrmljala bi: “Pali kevo, tetovaže su zakon! One su sloboda. Šta ti znaš o tome, osim da tupiš kako ne valja? Kud god da se okrenemo, obični ili neobični, poznati ili potpuni anonimusi, svako od njih je potencijalni nosilac zaraze mastilom.”

Estradne zvezde:

Zvezde i zvezdice veoma su se pomamile za ovim ukrašavanjem, te ćete danas videti kako jedna srpska pevaljka i američka zvezda imaju istu tetovažu, na istom mestu. Uh, kakav luksuz za nedostatak ideja.

Igračica:

“Posao zahteva da budem provokativna, maštovita. Mnogo nas je, a guze moraju da nam se razlikuju – bar po tetovaži.”

Zaljubljenik u tetovaže:

“Život ostavlja tragove na koži, ali uvek imaš mogućnost da ih sam osmisliš. Bolni ubodi iglicama, kao da se urezuju na list dnevnika koji će vremenom stariti baš kao i ja. Grozno je da sebe osudite da nosite na koži nešto što imaju hiljade ljudi. Ako već imate želju da se počastite sličicom dajte prednost svojoj mašti, uzmite papir i sami nacrtajte sliku kakvu želite, napišite rukom rečenicu koja je vaš životni moto, nemojte skidati lepe fontove koji savršeno izgledaju i koje možete videti na svakoj budali…”

Tattoo-majstor :

“Nije ništa strašno, kao da čupaš obrve ili se depiliraš. Ako želiš da nosiš jedinstvenu sliku, bol nije cena, bol je nagrada koju proizvodi ljubav prema ovoj umetnosti. Nikad se ne prepuštaj pukom copy/paste-u, budi svoj.

Teško se donosi odluka, ali jeste “navlaka”. Zato pre nego što mi pokucaš na vrata, dobro razmisli da li možeš ceo život da nosiš to na svojoj koži. Ja sam tu da radim i da te oslikam!

Zaljubljene duše:

“Ovo ime, ovo prezime, to je trag nekog meni dragog. Moja koža, moja briga šta će na njoj biti!”

Tetovaža je smelost buntovnika, hrabrost ludaka, poriv različitosti i magnet predrasuda. Tetoviranje postaje kultorološka struja, način obrazovanja nove ideološke orijentacije koja slikom na koži šalje poruku masi, kroji nove buntovne misli i nailazi na bojkot i divljenje, interesovanje i kritiku. Na fenomen tetovaže još niko nije ostao ravnodušan. Bez kraduckanja ideja, dajte šansu svom ludilu i uživajte u svemu što ste vi!


Jelena Pavlović – student IV godine na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, online novinar, pisac u okviru Narodne biblioteke Srbije – savremenih pisaca, autor romana “Tajne robotovog mozga” i istinski opsednuta igrom reči, inspiracije i misterije ljudske duše. Priroda, samoća, život, ljubav, životinje, knjiga su punjači za baterije inspiracije.

Editors choice