Versace Couture, jesen 1997

Konkretno ova revija je legendarna iz više razloga. Kao prvo, u ovom kontektstu je izuzetno značajna zbog komada koji su imali krst i ukrase, a drugi razlog je što je ovo ujedno bila i poslednja Giannijeva revija budući da se desila nedelju dana pre njegove smrti. Generalno, doživela je jako veliki uspeh.

Christian Lacroix, jesen 1988

Kada je Christian Lacroix predstavio svoju prvu reviju iskoristio je religijsku ikonografiju poput i krsteva i paterna poput katoličkih vitraža, podsećaju time na vreme koje je proveo studirajući istoriju umetnosti. Iako dizajner nije sebe smatrao religioznim, uprkos svom detinjstvu i odrastanju koje je bilo obojeno religijom, nekom prilikom je izjavio da je njegova amajlija medaljon koji je dobio od časnih sestara, napravljen je u 18.veku.

Christian Dior Couture, jesen 2000

Dosta pre drame koja je okružila Gallianov lik i delo, ovaj britanski dizajner je istraživao fetišizam i kostime kroz različite figure na svojim revijama uključujući i Mariju Antoanetu (koja je krvarila), klovna, i katoličkog sveštenika koji su se svi zajedno pojavili na ovoj reviji.

Comments