Jean-Paul Gaultier, proleće 2007

Pre više od decenije, Jean-Paul Gaultier je na pistu poslao modele sa licem islikanim kao statue u katoličkim crkvama i sa oreolima. Odeća je naravno bila u skladu sa tim i u najvećoj meri podsećala na srednjovekovne vitraže, a celokupan utisak uzvišen i krajnje sakralan.

Versace, jesen 2012

Da, moguće je da ti ova revija liči na Giannijevu poslednju kolekciju, i to je sa razlogom jer je to i bila Donatellina namera. Kada je Gianni ubijen, određeni komadi sa krstevima, i raspećima koje je on započeo ostali su nedovršeni sve do trenutka kada ih je Donatella poslala niz pistu. Mnogi modni poznavaoci su rekli da je ova kolekcija imala različite religiozne konotacije. Pored onih vidljivih ovo je bila intimno značajna kolekcija za Donatellu koja se, kako je sama rekla, suočila sa svojim demonima.

Dolce & Gabbana, jesen 2014

Sicilijanska katedrala u Monrealu, vizantijske crkve, i venecijanski i vizantijski mozaici su bili veoma jasna referenca i inspiracija za ovu D&G reviju. Ovaj događaj se i pogodio i sa izuzetno bitnim događajima u crkvi: odlazak pape Benedikta XVI sa papskog trona i optužbe za seksualna uznemiravanja u Vatikanu koje su ispunjavale prve strane svih italijanskih novina tih dana. Uz sve te duple i troduple konotacije, revija je bila aposlutni pogodak. Ono što se još uvek pitamo je kako su devojke iznele sve te preteške, nakićene komade.

Izvor fotografija: www.instagram.com
Naslovna: @stefanogabbana

Pročitajte još i ovo: 

Modne ikone francuskog filma: Godarove heroine

Tvoj ultimativni vodič kroz trendove za proleće 2018.

Zaboravi na francuski stil: Skandinavske IT devojke preuzimaju modni tron

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Cosmic Rider

Comments