Italijanska blogerka Kjara (Chiara), student pete godine pravnog fakulteta, započela je blog “The Blonde Salad” 2009. godine. Početna ideja sajta bili su putopisi dok je boravila u Americi usavršavajući engleski jezik, što se vremenom pretvorilo u blog okrenut isključivo modi.

Do 2011. godine je postala omiljeno lice među svetskim modnim blogerkama. U 2011. godini, koja je bila veoma uspešna, dobila je italijansku nagradu TRL za “Best Look”, takođe nagradu “Newcomer Blogger of the Year”, Bloglovin’ nagradu u Njujorku.

slika18 Modna bajka: Chiara Ferragni

Kožne patike su iz Kjarine kolekcije

Svetla reflektora, moda i fotografija za Kjaru ne predstavljaju ništa novo zahvaljujući modernoj baki i mami koja je fotograf, te modni insajder.

Iskrenost i prirodnost su ono što je čini uspešnom blogerkom, a takođe i posvećenost fanovima. “Devojka koju vidite na slikama sam ja, sa svim vrlinama i manama”, kaže Kjara. Ono što preovlađuje jeste nepogrešivi osećaj za modu, harmonija i moćan stav.

slika26 Modna bajka: Chiara Ferragni

Kombinacija za žurku Luisaviaroma

Modni uzor joj je Ruskinja Miroslava Duma, a omiljeni dizajner Aleksandar Mekvin (Alexander McQueen).

Od 2009. do 2011. Kjarin upečatljivi stil vidno je sazreo. Krasi je veština kombinovanja brendova kao što su Mango, Zara, H&M i ostali brendovi tog ranga sa skupljim modnima markama, kao i visokom modom. Kombinacije cenovno variraju od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra.

“Čovek se jednostavno rodi sa osećajem za modu, ono što nosim ne mora biti skupo i markirano da bih dobro izgledala… Često kombinujem bakinu sa svojom garderobom, kao i garderobom iz second hand butika.” Markiranu garderobu kupuje na rasprodajama, a uglavnom dobija mnogo skupocenih komada od dizajnera koji njen blog koriste kao reklamu.

slika37 Modna bajka: Chiara Ferragni

Dokaz da garderoba ne mora biti skupa

U vezi sa mnogobrojnim ponudama za saradnju koje dobija kaže da je najbitnija veza sa ljudima koji prate blog i da nikada ne ulaže u ono u šta ne veruje. Među brojnim saradnjama ističu se Furla, Grey Goose, Pennyblack, Kenzo, Nikon, Mango, Polyvore, Louis Vuitton, Philipp Plein, Alberto Guardiani, Hogan, Benetton, Seven For All Mankind, Lancome

Zahvaljujući brojnim vezama lansirala je cipele sa svojim potpisom, koje se uspešno prodaju širom Evrope. Insistira na tome da svi materijali od kojih se proizvode budu iz Italije. Kjarina kolekcija cipela posvećena je ženama koje vode računa o jednostavnosti, ali i eleganciji u isto vreme. Cipele opisuje u tri reči: šik, rafinirane i prirodne.

slika47 Modna bajka: Chiara Ferragni

Crno i detalji s leopardovim printom


Valentina Krstović dolazi iz Tivta, autorka je bloga “My point of view“. Učenica, blogerka, veliki sanjar, a pre svega zaljubljenik u život.

Comments