Svakako najveću pažnju ovogodišnjeg “Jacobs Fashion Selection-a” privukla je harizmatična Patricia Field, ime koje je poznato čak i modnim laicima. Patriša je rođena u Njujorku, i smatra se za jednog od najvećih modnih vizionara današnjice, jer je uspostavila novi stil oblačenja američke žene i pokrenula čitav modni pokret u svetu. Svoju četrdeset godina dugu karijeru započela je otvaranjem butika na Menhetnu koji ubrzo postaje stecište poznatih ličnosti  kojima se dopao Patrišin individualistički pogled na modu.

Na pitanja novinara sa osmehom je odgovarala duže od pola sata. S obzirom da je u prestonicu došla u vreme održavanja gej parade, neminivno je bilo da iznese svoje impresije o tome. Ali, na čuđenje svih prisutnih, na nemile događaje gledala je sa nekom vrstom razumevanja, što je još više potvrdilo njen kosmopolitski i vanvremenski duh.

“Svuda u svetu postoje homofobici, tako da vi niste jedini po tom pitanju. Jedino mi je bilo čudno što paradu održavate u oktobru,  pa svuda u svetu se održava u junu, kad mogu da nose svoje šarene majice i igraju u onim kamionima. Nastale incidente ne tumačim kao mržnju prema gej populaciji, već nezadovoljstvo naroda usmereno u pogrešnom smeru.”

Comments