Treća epizoda modno-gastronomske avanture “Modna varjača”, koju svake srede od 21h možete pratiti na YouTube kanalu Wannabe Magazina, donela nam je omiljene recepte Sare Džesike Parker, koje je Jelena Gavrilović pripremala zajedno sa kuvarom Nebojšom iz “Beogradskog keteringa”, specijalnog gosta ove epizode.

varjaca sara dzesika parker recepti 3 Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker

Jelena je u ovoj epizodi pripremala suši, i to suši u tri različite varijante, ali i čuveni koktel Cosmopolitan, uz neizostavni Smirnoff Caipiroska koktel. Evo prilike da još jednom pogledate kako možete pripremiti ove interesantne poslastice i napitke.

varjaca sara dzesika parker recepti 1 Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker

Priprema

Najpre skuvajte pirinač, tako što ćete ga isprati, a potom jednu šolju pirinča potopiti u dve šolje vode i sačekati 20ak minuta. Nakon tog perioda, pirinač kuvajte sve dok ne proključa, a onda ga na laganoj vatri kuvajte još desetak minuta. Sklonite ga sa vatre, a potom ostavite poklopljen još 10-15 minuta i odvojite ga sa strane. Izdvojite ga u pleh i zalijte ga rastvorom pirinčanog sirćeta, šećera i soli.

Da biste napravili suši Maki rolnice, najpre nakvasite prste, kako se pirinač ne bi lepio, a potom 100 g pirinča rasporedite na list alge. Veoma je važno da se pirinač ravnomerno rasporedi na hrapavu polovinu alge. Nakon toga, file brancina isecite uspravno na jedan manji komad koji ćete staviti na pirinač, a potom i jedan list mladog luka i papriku, koju ćete iseći popreko na nekoliko komadića, a potom ih naređati na pirinač pored listića mladog luka. Nakon toga rolajte suši na način na koji je predstavljen u videu, a kada dođete do ivica alge, blago je nakvasite kako vam se suši ne bi odvajao. Kada napravite suši, blago navlažite nož i potom ga isecite na komadiće, ali tako što ćete suši najpre iseći na pola, a potom dve polovine iseći na četvrtine i na osmine. Važno je da suši ne pritišćete tokom sečenja, jer je poenta u samom sečenju.

Da biste napravili suši Kalifornija rolnice, list alge isecite na pola i preko cele polovine ravnomerno nanesite pirinač. Kada to uradite, okrenite algu na drugu stranu, a potom na nju stavite 2 gambora pržena u tempuri i sa jednog skinite repić. Krastavac isecite na pola, a potom ga dodatno isecite na duguljaste komade, ali tako da ne koristite deo sa semenom, i dva komadića stavite na algu, odmah pored gambora. Nakon toga, avokado koji je mekan kao puter isecite na pola, a jezgro avokada uz pomoć kašike izvadite iz ljuske. Iseckajte ga na duguljaste komade, naređajte preko krastavca i pomoću asure uvijte suši. Kada uvijete suši, pospite ga susamom, a potom ga isecite.

Da biste napravili suši Filadelfija rolnice, na polovinu alge ravnomerno rasporedite pirinač, a potom špricem preko pirinča povucite jednu liniju Filadelfija krem sira. Nakon što to uradite, stavite pored dresinga jedan list mladog luka, krastavac i dva “spakovana” fileta dimljenog lososa koje ćete staviti preko smese. Uvijte suši, isecite ga po već navedenom postupku, a potom ga poslužite uz wasabi.

varjaca sara dzesika parker recepti 2 Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker

Da bi napravila omiljene koktele Sare Džesike Parker, Jeleni Gavrilović je pomogao Lazar iz Udruženja barmena Srbije. Da biste napravili Smirnoff Caipiroska koktel, potrebno vam je pola na komadiće iseckane limete, od kojih ćete tri staviti u visoku čašu, a zajedno sa njom i braon šećer koji ćete dodati po ukusu. Ukoliko volite slađi koktel, dodajte dve kašićice šećera u čašu, a potom iz izmadlujte, odnosno izgnječite tučkom, dodajte mrvljeni led i jedan shot Smirnoff-a. Promešajte, dodajte još mrvljenog leda i slamčice i vaš Smirnoff Caipiroska koktel je spreman!

Kada je o koktelu Cosmopolitan reč, potrebne su vam čaše za vermut. Kocke leda stavite u šejker, a potom dodajte jedan shot vodke i likera od pomorandže. Nakon toga, dodajte sok od ceđenog limuna i sok od brusnice. Sledi šejkovanje, a nakon toga koktel sipajte u čaše. Isecite koru pomorandže, njenim sokom ovlažite ivicu čaše i koru ubacite u koktel. Uživajte!

Ne propustite sledeću epizodu “Modne varjače” u sredu od 21h!

Prijatelji projekta: Maxi, Delta DmD, CarapelliFiat 500Restoran CarnevalIl Primo škola kuvanja.

Medijski prijatelji projekta: 24 KitchenNaxiRadio3City Magazine, Cica, Trend, Srbija DanasNajbolja mama na svetu.

Generalni sponzor projekta

Maxi logo sa ispisom 1 1 1 Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker

 

Partneri projekta:

logo carapelli Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker 235 vid splash Bertolli Logo CMYK tcm28 300000 Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker Mutti Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker azucar Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parkerriso pronto logo m Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike ParkerRISO GALLO LOGO 05.09.13 1024x936 Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker
laperla Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parkerlogo1 Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parkerducla Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike ParkerFiat 500L Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parkerrestoran znak carneval Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parkerlogo1 Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker 

 

Medijski partneri:

 wannabe Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker24kitchen Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike ParkerNaxi logo31 Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parkerradio3 Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parkercity magazine logo Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker
cica Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker
trend Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parkersrbija danas logo Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike ParkerMama W120px Modna varjača: Omiljeni recepti Sare Džesike Parker

Snimatelj: Vladimir Talijan

Fotografija: Dragan Asanov

Stilista: Tijana Žunić

Šminka: Marko Nikolić

Frizura: Jelena Marković za salon “SHE”

Mesto snimanja: Il primo škola kuvanja

Comments