Iako smo socijalno distancirani, daleko od svog posla, teretane, prijatelja, ipak možemo da kažemo da radimo na sebi. Svi mi dugogodišnji Netflix fanovi, pa i oni koji su to postali kao posledica karantina, možemo da tvrdimo da Netflix i te kako ima čemu da nas nauči (ko god da kaže da gubimo vreme nije u pravu). Netflix nas je naučio veoma bitnu stvar – koliko dugo možemo da sedimo ispred televizora ili kompjutera (toliko dugo da mi se desi poznato pitanje Are you still there?), naučio nas je koliko glupih serija možemo pogledati samo da bismo gledali nešto, kao i da postoji serija za svako naše raspoloženje. Pored svega toga, Netflix nas je podučio još nekim praktičnim, životnim lekcijama.

Ova streaming platforma nudi pristup nekim od naših omiljenih filmova kao što su Blue Velvet i Uncut Gemsšto znači da nećemo uživati samo u filmskom putovanju. U nastavku ćemo istražiti neke od vrhunskih modnih lekcija koje treba da naučimo iz naših omiljenih Netflix filmova.

Blue Velvet: Ne plaši se prepoznatljivog izgleda

Kada smo prvi put upoznali Dorothy Vallens, femme fatale filma Davida Lyncha Blue Velvet, nosila je naravno plavi pliš. Vezujući se za njen rozikasti stan i dugu haljinu, ovaj izgled je postao sinonim za film i inspirisao je puno adaptacija. Kroz film smo glumicu Isabellu Rosselini nastavljali da viđamo i u kreacijama koji nisu bile ni plave, a ni baršunaste, poput crne haljine sa cvetnim motivima u kojoj je otpevala pesmu Blue Velvet. Modna poruku je da ukoliko pronađeš izgled koji ti odgovara, treba da se pridržavaš – ne možeš svakodnevno da nosiš plavi pliš, ali možeš da pevaš o njemu. 

True Romance: Uvek će biti kul da radiš i oblačiš šta god poželiš

Bez obzira da li bežiš u ljubičastom cadillac-u od narko dilera ili jednostavno ležiš kod kuće, potrudi se da dok to radiš budeš kul. Havajska odeća, kao i ona sa puno animal printa savršeno ilustruje hrabar i opušten stav koji glavni glumci imaju dok se upuštaju u svoju romantičnu avanturu. U završnoj sceni glavna junakinja Alabama Whitman ponavlja frazu you’re so cool što vodi ka još jednoj važnoj lekciji: samopotvrđivanje i samoprihvatanje (npr. jako smo kul što već sedam dana nosimo samo pidžamu).

She’s gotta have it: Ne vezuj se za jednu stvar

Ponekad je lako osetiti se vezanim za jedan usamljeni komad odeće – omiljena košulja, one čizme, a onaj top koji možeš da kombinuješ bukvalno uz sve… Kao što je demonstrirala Nola Darling u filmu Spike Lee-a, She’s Gotta Have It, nikada se ne treba zadovoljiti samo sa jednom stvari. Glavna glumica žonglira sa osećanjima trojice muškaraca koji imaju različita mišljenju o njenoj seksualnoj slobodi i koji pokušavaju da je kontrolišu, ali na kraju ona je jedina koja definiše sopstveni identitet i, kako kaže, ona nije žena samo jednog muškarca. Iako smo napomenuli da treba da zadržiš prepoznatljiv izgled, to ne znači da treba da se ograničiš pojedinim komadima, već da budeš otvorena i za “iste, ali drugačije” komade.

Na Netflixu možeš pronaći seriju She’s Gotta Have It iz 2017. godina, koja ima 2 sezone.

Comments